VIDEO Primar din Italia, mesaj dur: Cine greșește și iese din casă e pedepsit pentru că e retardat!

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.03.2020 - 14:23
Gianfilippo Bancheri, primarul localității italiene Delia

Gianfilippo Bancheri, primarul localității italiene Delia, din Sicilia, a răbufnit, într-o postare video pusă pe pagina sa de Facebook, din cauza iresponsabilității unor cetățeni de a nu respecta măsurile impuse în perioada epidemiei de Coronavirus.  

SHARE

Localitatea Delia este situată în Provincia Caltanissetta, din sudul Italiei, care se confruntă, la rândul ei, cu poblema epidemiei noului coronavirus, COVID-19.

Disperat că cătețănii din localitate nu respect măsurile de autoizolare, carantină și celelalte reguli trasate de autorități, pentru a stopa epidemie, primarul din Delia, Gianfilippo Bancheri, a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur adresat concetățenilor săi.

„Mulți dintre voi, ați făcut afișe pe care ați scris: totul va fi bine. Ați postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu vreau să înțeleg cum va fi totul bine? Cum va fi totul bine dacă noi continuam să ieșim zilnic la cumpărături? Când cumpătăturile ar trebui făcute o data la 10 zile?

Cum va fi totul bine dacă unii dintre voi ies în fiecare zi să-și ia țigări? OK, ai acest viciu, cumperi mai multe pachete odată și ți le lași în casă. Nu ieși în fiecare zi să-ți iei țgări.

Cum va fi totul bine dacă dacă lumea se duce toată ziua bună-ziua la benzinărie să alimenteze? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă?

Cum va fi totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul la domiciliu. Dar la ce-ți trebuie frizura aranjată, în momentele astea? Cum va fi totul bine când unii mă întreabă dacă pot alerga pe afară, pentru că sunt stresați.

Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani și aici, la Delia, suntem cu totul 20 de personae care alergăm. Acum i-a apucat pe toți alergatul prin Delia? Toți vor să alerge? Dar unde vă duceți voi să alergați, când ultima oară ați alergat în școala primară? Ce v-a apucat? Înțelegeți în ce situație suntem? (…)

Dacă ieși cu câinele, ieși în jurul casei și, după aia, întoarce-te în casă, nu pleca la plimbare prin oraș. Persoane cu cărucioare se duc în vizită la soră, acum te-a apucat să îți vizitezi sora? Trebuie să rămâi în casă! (…)

Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, paramedici, forțe de ordine, pompieri, voluntari, primari, tuturor celor care stăm în tranșee, pe străzi, pentru a vă proteja pe voi cei mulți cărora nu vă pasă. Primarul din Niscemi zicea că vă doare undeva și este adevărat.

„Suntem stresați... să stăm acasă, asta ne stresează" cu internet, telefon, televizor, mâncare, PlayStation, suntem stresați? Stresați erau bunicii noștri care mergeau la război! Nu cei care rămâneau acasă! Și pentru ce cântăm Azzurro, Azzurro de la balcoane, dacă pe urmă iesim la cumpărături zilnic? Unde e logica? Respectul față de noi și față de ceilalți? Ne potolim sau nu? (...)

Așa e corect: cine greșește va fi denunțat și pedepsit, pentru că este clar că nu-și foloseșt creierul. Și nu pentru că i-ar fi mai greu să priceapă, ci pentru că-i retardat. Pentru că e retardant, despre asta vorbim!, a spus primarul italian”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te