VIDEO Președintele Iohannis, huiduit și apoi aplaudat la Iași

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.01.2020 - 14:35
Foto: Ziarul de Iași

Președintele Klaus Iohannis a fost huiduit, ai apoi aplaudat la Iași, în timpul discursului rostit cu ocazia aniversării a 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească.

SHARE

„Îmi face o deosebită plăcere să fim împreună astăzi, când sărbătorim 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească. Mi-am dorit ca prima mea întâlnire cu românii în al doilea mandat să fie aici la Iași. Sunt emoționat de fiecare dată când vin în capitala noastră istorică și vă mulțumesc pentru primire. Acum mai bine un secol și jumătate, printr-un act de mare abilitate politică au fost puse bazele statului român modern
Pentru noi, românii, nimic nu s-a câștigat ușor din punct de vedere politc. Obstacolele interne și externe, tensiunile nu lipseau nici atunci, dar solidaritatea și dorința românilor de a se uni au reprezentat o forță incredibilă”, a declarat șeful statului.

Ulterior, când președintele a vorbit despre necesitatea construirii Autostrăzii Unirii, el a fost aplaudat de mulțime.

„Fac un apel către toți politicienii, indiferent de culoarea politică: Nu ignorați forța cetățenilor, voința lor.
Vă îndemn să continuăm pe drumul pe care am pornit acum 5 ani împreună: consolidarea statului de drept
Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal clar către guvernanți: România are nevoie de Autostrada Unirii peste Carpați. Moldova și Transilvania trebuie să fie unite. Fără autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul de dezvoltare”, a adăugat Iohannis.

Potrivit Ziarul de Iași, ieșenii au agitat mai multe bannere unde erau mesaje către clasa politică actuală: ”Moldova nu vrea să fie periferia ignorată a României”, Centralismul sărăcește Moldova”, ”Faceți drumuri și spitale, tăiați pensiile speciale”, ”Ridică-te Ștefan și vezi-ți fiii cum trăiesc în sărăcie”, sunt doar câteva dintre mesajele afilate.

„Unirea a fost opera extraordinară a generației pașoptiste. La fel ca înaintașii noștri, politicienii de azi trebuie să-și asume rolul de reformatori. Politica are nevoie de oameni curajoși. Avem nevoie de politicieni care să-și iubească țara cu adevărat și să facă din ea o Românie normală. Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană, în care instituțiile să rezolve problemele rapid și eficient, cu funcționari integri și profesioniști, infrastructură sigură, școli sigure și bune”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -