VIDEO Prefectul Capitalei: Nu renunțăm la restricţii. Închiderea magazinelor la 18:00 nu e dramatică

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2021 - 11:53
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că autorităţile nu vor renunţa la restricţiile impuse în Bucureşti. / Foto: buletin.de

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că autorităţile nu vor renunţa la restricţiile impuse în Bucureşti şi consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă "o schimbare atât de dramatică" în viaţa cetăţenilor, ci doar o "lipsă de confort".

SHARE

"Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă aceste restricţii şi înţeleg importanţa lor. Nu sunt de fapt nişte restricţii, ci nişte limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru sunt menite să ne protejeze pe noi.

Acţiunea a 2.000 de oameni, care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le schimbăm (...) Magazinele nu se vor închide în Bucureşti, magazinele îşi vor schimba programul eventual. (...)

În Austria, în mod normal, magazinele se închid la ora 18:00

În unele ţări, şi dau un exemplu mai apropiat, Austria, în mod normal magazinele se închid la ora 18,00. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care eşti obişnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar închiderea magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viaţa noastră.

Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim. Majoritatea oamenilor respectă aceste reguli. Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500-2.000 de oameni şi câţiva sunt violenţi", a declarat Alin Stoica într-o conferinţă de presă, alături de şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet şi comandantul Jandarmeriei Bucureşti.

Citește și:

GALERIE FOTO Cine a participat și ce s-a întâmplat la protestul din București. Acuzații de furt

Prefectul a mai spus că protestul de luni seara a fost ţinut sub control de forţele de ordine, care au acţionat cu calm şi determinare pentru restabilirea ordinii.

Un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie în urma protestului de luni seara din Bucureşti, fiind aplicate 222 de amenzi, în valoare de peste 200.000 de lei, au anunţat şefii Jandarmeriei şi Poliţiei Capitalei.

Citește și:

VIDEO Interlopii își bat joc de poliție: E prima oară când dați amendă la un șmecher?

De asemenea, poliţiştii au declanşat mai multe anchete în cazul protestatarilor violenţi, pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.