VIDEO Penibila explicație a lui Tudorel Toader pentru plimbarea cu șalupa Universității din Iași

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 23.08.2019 - 20:11

Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Al. I. Cuza,” nu vede nici o problemă în faptul că și-a plimbat fiii cu o șalupă a instituției pe care o conduce, pentru că a plătit „o parte din benzină”.

SHARE

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, acum rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, a postat pe Facebook, pe 16 august, o fotografie în care apare alături de fiii săi pe yachtul instituției de învățământ pe care o conduce. 

 

Subiectul a fost abordat joi în emisiunea realizată de Newsweek România la B1 TV și moderată de Sabin Orcan, iar fostul ministru a intervenit telefonic, pentru a explica de ce și-a luat fiii la o plimbare pe bani publici.

„E ca în chestiunea de la Erevan, nu e yacht e şalupă. Deci, printr-un proiect, în 2008, derulat de colegi de la Universitatea Cuza a fost achiziţionată această şalupă care este frumoasă şi are 8 locuri.

Ulterior s-a dovedit că cheltuială din proiect nu este eligibilă şi Universitatea la vremea aia, acum 10-11 ani, a plătit suma respectivă. A ieşit un mic scandal că a fost dusă undeva pe la Tulcea (...) domnul rector de la epoca respectivă a decis ca șalupa să fie dusă la Agigea. Suma exact nu ştiu, e undeva pe la 200.000 cred că e euro. (...)”, a declarat Tudorel Toader.

Universitatea „Al. I. Cuza” administrează la Agigea o stațiune de cercetare pentru profesorii și studenții săi. 

Actual rector a explicat că șalupa a fost dusă la Agigea, „pusă sub un trepied, sub un copac, cu o prelată peste ea” şi aşa a găsit-o eu când preluat conducerea universității, în 2016.

„M-am dus să vizitez staţiunea, am văzut şalupa, m-am urcat în ea şi cu am zis că e nefiresc să stea acolo. (...) Am hotărât ca prin serviciile de achiziţie publică de la Universitate să o încrediţăm spre revizie. Am dat-o la o firmă din Constanţa cu contract şi au reparat-o. Acum oamenii care au reparat-o aşteptau banii şi noi trebuia să facem recepţia.

Personal, cu directorul general şi cu directorul staţiunii, m-am dus la Agigea să facem recepţia. Am luat şi băieţii cu mine”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat de Ramona Ursu, senior editor al Newsweek România, în ce calitate au venit fiii săi pe șalupă, Tudorel Toader s-a apărat doar prin faptul că a plătit „o parte din benzină”. 

„Şalupa are 8 locuri, în şalupă erau cei doi marinari proprietari ai hangarului care au reparat-o, directorul staţiunii de la Agigea, directorul general al Universităţii Cuza și eu. Mai erau câteva locuri libere şi i-am luat şi pe ei. Am făcut câteva ore pe mare să vedem cum merge, am venit înapoi, şalupa este şi acum în portul ăla de la Eforie Nord. O punem în circuitul didactic-ştiinţific, şi de ce nu şi turistic.

Eu am ieșit un pic în pagubă. Eram undeva unde am rămas fără benzină, ne-a adus cineva pe care l-am chemat și am plătit cu bani din buzunarul meu. (...)  Bună parte din benzina din această deplasare i-am plătit din buzunarul meu, pe care nu i-am decontat nincăieri”, a susținut Tudorel Toader, în emisiunea „Newsweek România"

Înregistrarea video cu declarația fostului ministru poate fi găsită aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te