VIDEO Onoarea unei fete din clanul Murgeni, apărată cu săbii și cuțite la Becești (Vaslui)

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.05.2021 - 11:23

Imagini şocante, cu o bătaie cu săbii şi cuţite, au fost surprinse de camere de supraveghere pe o stradă din comuna vasluiană Beceşti. Scandalul dintre cele două clanuri țigănești rivale a pornit de la o poveste de dragoste.

SHARE

Conflictul a plecat de la un tânăr iubăreț, în vârstă de 14 ani, jumătate român și jumătate țigan. Martorii spun că, săptămâna trecută, băiatului i s-a făcut chef de o tăvăleală și a “necinstit” o fată din satul Simila, comuna Zorleni, care provenea dintr-o familie aparținând clanurilor de țigani din Murgeni, potrivit vremeanoua.ro.

Tânărul a fost prins de rudele fetei și reținut până sâmbătă dimineață, când a fost adus la Băcești, în fața staborului țigănesc, pentru a fi „judecat”.

Citește și: A fost sau n-a fost? Cele mai controversate cazuri de discriminare din România și cum s-au judecat

„Instanța” a fost formată din șeful staborului de la Murgeni și șeful staborului de la Băcești. Iar la „proces” a participat și familia de români, din partea mamei băiatului, însă totul a degenerat într-o bătaie în plină stradă, cu săbii, cuțite și multe țipete.

“În data de 22 mai a.c., ora 15:09, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Băcești, județul Vaslui, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.

Citește și: Acum e cel mai bun moment pentru a vinde o mașină veche

Trei persoane au fost rănite

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii și liniștii publice. La menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru prevenirea apariției de fapte antisociale, participă și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

În urma conflictului, 3 persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “distrugere”, “tulburarea ordinii și liniștii publice” și “lovire sau alte violențe”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.