VIDEO O firmă cu un administrator judecat pentru corupție schimbă borduri pentru Mutu

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.06.2020 - 14:00

Pe Bulevardul Timișoara. În sectorul 6, unde, vorba cântecului, "Gabriel Mutu, șe știe/ E primar de omenie" este  o intensă activitate de schimbare a bordurilor.

SHARE

Și pe un sens și pe celalăt al Bulevardului Timișoara este blocată câte o bandă de circulație, iar bordurile sunt puse si pe lat, dar și în picioare.

Firma care se ocupă de această lucrare este Tancard S.R.L. îi are ca administratori pe Cristian Cătălin Stăncic și Adriana Elena Stăncic. Cristian Cătălin Stăncic este judecat într-un dosar penal din 2014, alături de celebrul baron PSD, Bunea Stancu.  În acest dosar, o altă firmă a familiei Stăncic,   

SC TANCRAD SRL GALAŢI a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de:
-două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (5 acte materiale)
-uz de fals;

iar STĂNCIC CRISTIAN CĂTĂLIN, administrator al SC TANCRAD SRL Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
-două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul dintre care una în formă continuată (5 acte materiale)
-uz de fals.

Procurorii au arătat că patru contracte încheiate între Tancrad SRL Galați și Consiliul Județean  Brăila au fost atribuite prin fraudă producând un prejudiciu, statului, de 2.450.752,88 lei.  

Acest dosar se judecă încă la Tribunalul Vrancea, iar următorul termen este pe 3 iulie.

Tancrad SRL este una dintre firmele abonate la contracte pe bani publici, anul trecut obținând printre altele, un contract în valoare de 82 de milioane de lei oferit prin licitație deschisă de către Municipiul Galați pentru un proiect de modernizare al liniilor de tramvai și reabilitare al infrastructurii rutiere. Aceeași societate obșinuse, în martie 2019, un contract în valoare de aproape 31 de milioane de lei pentru asfaltarea a 17 km de drum între localitațile Corod și Drăgușeni din Județul Galați.

Despre lucrările de schimbare a bordurilor de pe B-dul Timișoara, Primăria Sectorului 6 ne-a comunicat următoarele:

„ Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (A.D.P.D.U.) Sector 6 are în derulare un amplu proiect de amenajare urbanistică şi peisagistică a Bulevardului Timişoara, proiect ce presupune amenajarea scuarului central al bulevardului, reparaţia integrală a parcajelor şi trotuarelor pietonale, inclusiv înlocuirea bordurilor degradate, precum şi refacerea tuturor spaţiilor verzi aferente arterei de circulaţie (platbande şi aliniamente stradale). Reparaţiile au început la data de 03.06.2020, lucrările urmând să fie finalizate în termen de 3 luni, conform contractului, în funcţie de condiţiile meteo. Ne dorim ca lucrările fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, pentru a crea cât mai puţin disconfort membrilor comunităţii.  Lucrările de reparaţii sunt executate de Tancrad S.R.L.

Pentru lucrările de reparaţii, secţiunea borduri, a fost bugetată suma de 475.076,9 lei fără TVA, preţ ce include neutralizarea şi predarea pentru casare a bordurilor deteriorate, precum şi transportul şi montajul bordurilor noi”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te