VIDEO Interlopii adolescenți ai clanului Scumpu s-au filmat cu săbii și bani până au apărut mascații

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 16.05.2022 - 19:25
Interlopii adolescenți ai clanului Scumpu s-au filmat cu săbii și bani până au apărut mascații Foto: captură video

Mai mulți adolescenți care îi luaseră ca model pe interlopii din clanul Scumpu de lângă București, și care începuseră să amenințe elevi prin mall-uri, și-a făctu și poze în care apăreau cu pistoale, săbii, bani și droguri. Se dădeau și influenceri. Până au intervenit mascații.

SHARE

Membrii clanului Scumpu încolţeau victimele în parcările subterane ale mall-urilor unde, sub ameninţarea cuţitului şi a pistolului, uneori după bătăi crunte, le luau banii, ceasurile şi telefoanele.

Citește și: VIDEO Cum ia Poliția peste picior urmăritul general Mircea Nebunu din Milano: Să-l mâncați pe ăsta

Desigur, interlopii aspiranți nu puteau să nu pună poze și clipuri video pe rețelele de socializare.

Mascaţi şi aliniaţi în şir indian, cu bâte şi macete în mâini, zeci de tineri s-au filmat pe străzile din Capitală în timp ce ţipă şi ameninţă.

Adolescenții au postat inclusiv videoclipuri în care îşi încarcă pistolul ori prizează cocaină.

Citește și: VIDEO Supremație americană totală pe apă: SUA - 11 portavioane, Rusia, doar unul

De curând, au apărut imagini pe rețelele de socializare cu câțiva tineri ce aveau legături cu clanul Scumpu, din comuna 1 Decembrie, care își amenințau rivalii:

"Este o zi normală, din viaţa mea, de zi cu zi. Vă scuip! Păduchioşilor! Ia ziceţi, cum stăm, dragele mele dive? Vă împrumut cu un milion sau cu 50 de lei?", spunea unul dintre tineri.

Imaginile au fost văzut și de polițiști care au deschis o anchetă. În scurt timp, anchetatorii au descoperit că tinerii fac parte din aşa-zisa aripă tânără a clanului Scumpu, un clan de interlopi din comuna 1 Decembrie. O parte dintrei practică boxul si sporturi de contact.

Citește și: VIDEO Interlopul Glonț era și escortă activă pentru femei și bărbați când nu amenința polițiști live

Interlopii aspiranți au fost trădați de TikTok

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În urma perchezițiilor din București și Ilfov au fost ridicate mai multe materiale pirotehnice, o armă neletală și o macetă, iar tinerii s-au ales cu dosare penale. 

"Acțiunea s-a derulat într-o cauză ce vizează documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că săvârșesc acte de violențe prin agresiuni fizice, în special asupra persoanelor tinere/elevi, în incinta unor complexuri comerciale din București , agresiuni ce se comit preponderant în zonele neacoperite de sistemele video de supraveghere.

În cauză, s-a reținut că, din luna octombrie 2021, în mod constant, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cu violență ar fi postat pe rețele de socializare materiale foto/video, în care sunt prezentate una sau mai multe persoane care afișează atitudine ostilă sau instigatoare la violență, în timp ce se regăsesc în locuri special amenajate pentru distracție sau agreement, utilizând arme sau alte obiecte fabricate/confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire", a declarat Angelo Badea, şef serviciu arme IGPR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te