VIDEO. I-a prins iarna la Padiș. Turiști blocați de nămeți la munte. Drumarii au ajuns greu la ei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.11.2023 - 17:34
I-a prins iarna la Padiș. Turiști blocați de nămeți la munte Foto: Meteoplus

Mai mulți turiști care și-au petrecut weekendul la Padiș, în Bihor, nu au mai putut pleca din stațiune din cauza nămeților. Drumarii au ajuns la ei după ore bune în care au reușit să deszăpezească drumul. Oamenii nu s-au supărat și au spus că s-au bucurat de zăpadă.

SHARE
Turiștii care au urcat în Padiș în acest sfârșit de săptămână s-au trezit duminică dimineață în plină iarnă. Nu au mai putut coborî cu mașinile pentru că drumurile erau blocate. 
 
Peste noapte s-a depus un strat de zăpadă consistent, iar utilajele de deszăpezire au făcut cu greu față intervențiilor. Abia în jurul prânzului au reușit să ajungă primii drumari în această zonă.
 

VIDEO. I-a prins iarna la Padiș. Turiști blocați de nămeți la munte. Drumarii au ajuns greu la ei 

Duminică dimineața, cei care au înnoptat la pensiunile din Padiș au constatat că nu pot coborî de la munte, dar nu sunt supărați: au ocazia să se bucure de zăpadă.
 
Salvatorii montani au verificat zona Glavoi pentru a se asigura că NU sunt turiști, respectiv mașini surprinse / blocate în zonă. Au găsit o mașină blocată cu două persoane în zona Scărița, li s-a propus să fie transportați la Baza Salvamont Padiș, dar au refuzat. 
 
 
Au spus că așteaptă mașinile de deszăpezire.
 

„Drumul e încă înzăpezit, turiștii sunt blocați în Padiș. Așteptăm mașinile de deszăpezit. Până atunci ne bucurăm de zăpadă”, au scris duminică dimineața, pe Facebook, reprezentanții Pensiunii Brădet din Padiș.

O înregistrare video publicată de aceeași pensiune arată că tot peisajul din jur este alb, iar drumul județean este acoperit de un strat consistent de omăt. Reprezentanții unității de cazare estimează că, duminică dimineață, stratul de zăpadă a măsurat 40-50 de centimetri.

„Azi-noapte au trecut pe-aici utilajele, dar între timp s-a depus mult mai multă zăpadă. Acum, turiștii nu au cum pleca din Padiș, dar probabil că utilajul de deszăpezire va ajunge mai târziu și va debloca drumul”, a declarat Valentina Roma, administrator al Pensiunii Brădet, duminică, pentru BIHOREANUL.

În această pensiune sunt cazate șase persoane, două din Ungaria și patru din Cluj, dar în stațiune mai sunt și alți turiști. „Tot cam atâția sunt și la o pensiune vecină. Nu vorbim de mulți turiști, pentru că suntem în extra-sezon. Toată lumea așteaptă.”, a precizat Roma.

 

Femeia a completat că, dacă va fi nevoie, turiștii vor putea rămâne încă o noapte, pensiunile putând să le asigure tot confortul necesar. „Într-adevăr, zăpada ne-a luat pe toți prin surprindere, nu se aștepta nimeni. Dar nici vorbă să fie vreo situație disperată, toată lumea este în regulă. Știm că este o chestiune de timp până când drumul va fi deszăpezit”, a mai spus administratorul.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan, a declarat, duminică dimineață, la Digi24, că utilajele de deszăpezire intervin în toate stațiunile montane din Bihor. „Încă de aseară a nins constant, iar utilajele sunt de atunci în teren”, a spus oficialul. În zona montană, viscolul și zăpada au pus la pământ și mai mulți copaci, dar, a mai declarat Mălan, toți au fost degajați, astfel încât intervențiile să nu fie îngreunate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te