VIDEO Grapini a „sărit” un vot la numărătoare în cazul lui Kovesi. Cum se apără europarlamentarul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.02.2019 - 18:06
Foto: Maria Grapini Facebook

Europarlamentarul Maria Grapini este surprinsă de colega ei de la Grupul Verzilor, Judith Sargentini, că a „sărit” la numărătoare un vot care era în favoarea Laurei Codruța Kovesi, în Comisia pentru libertăți (LIBE) din Parlamentul European.

SHARE

Grapini se apără, spunând că și-a făcut „datoria față de țară” și nu a spus „nici un adevăr față de orice candidat”. 

În clipul publicat pe Facebook, care a mai fost menționat în presă, se vede cum Grapini numără mai întâi voturile pentru candidatul francez Jean-François Bohnert, apoi trece la cele pentru fosta șefă DNA. În momentul în care începe să numere buletinele, sare peste numărarea unui vot. Sargentini, care era lângă ea, o oprește și îi spune că va număra ea.

Citește și: VIDEO Cum a evitat Dragnea să dea un răspuns despre votul în cazul lui Kovesi: I don't speak English

Ulterior, Grapini a scris, pe contul ei de Facebook, că cei care o acuză că a încercat să măsluiască voturile în favoarea lui Kovesi sunt „manipulatori” și că, oricum n-ar fi putut face acest lucru, pentru că „ar fi reacționat Macovei” (Monica Macovei a făcut, de asemenea, parte din comisia care a numărat buletinele de vot, n.red.). 

„Manipulatorii de serviciu spun ca eu am vrut sa fur la numărarea voturilor! Ce om normal la cap isi poate închipui ca ar vrea cineva sa fure la numărat cand ai lângă tine toată presa si cand ai inca trei membri din comisie lângă tine? Si de ce as fi facut-O? Si nu ar fi reacționat Macovei,daca ar fi fost asa? Ca dovada ca primul teanc care l-am numărat a avut 22 de voturi asa cum am spus eu si cand a fost renumărat de cea care a cerut sa numere ea( este cea care a cerut sancționarea Romaniei si care a fost pe fata pro Kovesi)! Cat de mizerabil sa fii sa acuzi aiurea un om? 
Eu am conștiința împăcată ca mi-am facut datoria fata de tara si nu am spus niciun neadevăr fata de nici un candidat!”, a încercat Grapini să se apere. 

Citește și: VIDEO Kovesi a câștigat nominalizarea pentru funcția de procuror-șef european. Primele declarații

Laura Codruţa Kovesi a primit miercuri cele mai multe voturi în comisia LIBE, şi anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi, iar Andrea Ritter, un vot.  

Citește și: SURSE Cum s-a înțeles PSD cu europarlamentarii bulgari să o blocheze pe Kovesi

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.