VIDEO: Firea: „Mă așteptam la mai multă bărbăție politică din partea lui Dragnea”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 13.11.2018 - 12:31

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, că se aștepta la mai multă „bărbăție politică” din partea liderului PSD, Liviu Dragnea, referitor la întâlnirea pe care ar fi avut-o cu primarii sectoarelor despre reorganizarea Bucureștiului.

SHARE

Primarul Capitalei continuă atacurile la adresa liderului PSD, pe care-l acuză de „abuz de putere” şi spune că, pentru decizii atât de importante, este necesar ca bucureştenii să fie chemaţi la referendum.
„Mă aşteptam la mai multă bărbăţie, la mai multă bărbăţie politică în special şi să recunoască domnul Dragnea că a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, la care nu a fost invitat primarul general ales de bucureşteni, în care s-a discutat soarta bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea.

Citește și Firea: Dragnea vrea să mă lichideze și să desființeze Bucureștiul

Primarul a declarat că îi dă „un sfat” lui Liviu Dragnea ca, atunci când se iau decizii foarte importante legate de organizarea administrativă şi de bugetul Capitalei, locuitorii Bucureştiului să fie chemaţi la referendum pentru a spune dacă sunt de acord.
Gabriela Firea s-a apărat pentru lipsa de activitate a Primăriei Capitalei, motivând că, dacă sectoarele sunt dezvoltate inegal, nu este vina primarilor generali și îi cere liderului PSD să aibă „bărbăţie politică şi să recunoască faptul că a avut loc această discuţie”.
„A veni acum într-o întâlnire cu câţiva domni primari de sectoare, a vorbi despre bucureşteni, despre bani, despre buget, despre atribuţii, fără primarul general şi fără consultare publică, consider că e un abuz de putere al domnului Dragnea”, a afirmat primărița.




„Rolul Primăriei Capitalei este major, nu este unul decorativ, aşa cum doreşte domnul Dragnea să o transforme. Primăria Capitalei achită factura pentru toate serviciile de utilitate publică, pentru transportul public în comun, unde plăteşte subvenţia, altfel preţul ar fi foarte ridicat, pentru apă caldă şi căldură, pentru sănătate - avem 19 spitale în administrare, 100 de milioane de euro doar în acest an achitate -, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru dezvoltarea sistemului educativ, pentru supralărgirea unor bulevarde, managementul traficului, infrastructura”, a mai afirmat Gabriela Firea.
Primărița a mai afirmat că ar vrea să răspundă Liviu Dragnea cum ar putea să împartă aceste atribuţii către sectoare și și-a exprimat încrederea că membrii Guvernului nu vor adopta o ordonanţă în acets sens.

Citește și Firea susține că Dragnea a comandat represiunea jandarmilor din 10 august

„Eu am mare încredere că reprezentanţii Guvernului României nu vor adopta ordonanţa anunţată de domnul Dragnea la întâlnirea cu domnii primari de sectoare, prin care doreşte ruperea Capitalei, desfiinţarea Capitalei, prin determinarea ca subunităţile, subdiviziunile administrativ-teritoriale şi anume sectoarele să capete rol de unit admin terit adică oraşe, rupând bugetul Capitalei şi rupând patrimoniul, că aici este foarte important, şi despărţindu-i pe oameni.”, s-a plâns primarul general al Bucureștiului
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, solicitat să comenteze afirmaţiile Gabrielei Firea conform cărora el intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale, că nu comentează enormităţi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te