VIDEO Daniel Băluță: Autorizația pentru Planșeul Unirii este legală, presiunile la OCPI sunt inutile

DE Elena Petrescu | Actualizat: 14.10.2024 - 19:34
VIDEO Daniel Băluță: Autorizația pentru Planșeul Unirii este legală, presiunile la OCPI sunt inutile - FOTO: Captura video Facebook(imagine cu rol ilustrativ)
VIDEO Daniel Băluță: Autorizația pentru Planșeul Unirii este legală, presiunile la OCPI sunt inutile - FOTO: Captura video Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

VIDEO Daniel Băluță: Autorizația pentru Planșeul Unirii este legală, presiunile la OCPI sunt inutile. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că autorizaţia de construire obţinută de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări la Planşeul Unirii prezintă "multiple elemente de n

SHARE

Autorizaţia de construire pentru lucrările la Planşeul Unirii a fost emisă de Primăria Sectorului 3 în condiţii legale, iar presiunile exercitate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) pentru a schimba proprietarul zonei sunt inutile, a declarat luni primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

VIDEO Daniel Băluță: Autorizația pentru Planșeul Unirii este legală, presiunile la OCPI sunt inutile

"Extrasul de carte funciară a arătat că toată suprafaţa de care vorbim se găseşte în proprietatea Ministerului Mediului, prin Apele Române. Autorizaţia de construire emisă a intrat în circuitul civil.

Chiar dacă la ora aceasta se fac eforturi deosebite pentru a schimba proprietarul, aceste eforturi sunt în van, pentru că această autorizaţie a fost emisă în condiţii legale, iar orice tentativă de modificare, presiunile care sunt exercitate asupra funcţionarilor de la OCPI, respectiv ANCPI, sunt inutile", a spus Daniel Băluţă, într-o declaraţie de presă.

Citește și: VIDEO Scandal pentru Planșeul Unirii. Nicușor Dan spune că lucrările sunt ilegale. A chemat Poliția

El a respins ideea de politizare a lucrărilor la Planşeul Unirii, precizând că este "o problemă a tuturor celor care locuiesc în Capitală".

"Resping ferm orice tentativă de politizare a acestei situaţii, pentru că ceea ce facem nu are niciun fel de legătură cu politica. (...)

Într-o astfel de situaţie nu este normal şi nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm şi este un lucru pe care vă asigur ferm că nu îl voi face. (...)

Eu nu am, nu voi avea un conflict cu primarul general, pentru că nu este normal să avem conflicte.

Citește și: Planșeul Unirii, bombă cu ceas. Un real pericol public, căderea lui ar avea consecințe catastrofale

Scopul pe care îl avem este să rezolvăm problemele, or Planşeul Unirii reprezintă o problemă a dumneavoastră, a mea şi a tuturor celor care trăiesc în acest oraş", a punctat Daniel Băluţă.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că autorizaţia de construire obţinută de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări la Planşeul Unirii prezintă "multiple elemente de nelegalitate".

Edilul general a însoţit luni, în jurul prânzului, o echipă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru a demonta gardurile care împrejmuiesc organizarea de şantier amplasată de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii, pentru a începe lucrările la planşeu.

În momentul în care poliţiştii locali ai Municipiului Bucureşti au dorit să îndepărteze gardurile, au fost opriţi de poliţişti locali de la Sectorul 4.

Nicuşor Dan şi reprezentanţii Poliţiei Locale s-au deplasat la o secţie a Poliţiei naţionale, pentru a tranşa chestiunea lucrărilor de la Planşeul Unirii.

Ulterior, primarul general a punctat că reprezentanţii Poliţiei Naţionale nu au ajuns deocamdată la o concluzie în ce priveşte legalitatea deschiderii şantierului pentru Planşeul Unirii, după ce au discutat atât cu el, cât şi cu cei de la Primăria Sectorului 4.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te