VIDEO Clanul Ghenosu, trezit de mascați. Poliția îl caută pe Beni, un alt cap al grupării

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.05.2022 - 09:35

Mascații au năvălit din nou peste clanul Ghenosu, vizat fiind și Beniamin Durlă, zis Beni, unul dintre capii grupării.

SHARE

Clanul Ghenosu, unul dintre cele mai violente din România, are la activ toate infracțiunile din Codul Penal comise nu doar în România și în Germania, Marea Britanie, Irlanda. 

Citește și: Clanul Ghenosu: crime, tâlhării, șantaj, proxenetism, atacuri armate. Cum au fost prinși interlopii

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiului Târgoviște.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapte prevăzute de Codul Penal.

Infracțiunile violentului clan Ghenosu

Clanul condus de Florin Ghinea are la activ toate infracțiunile din Cocul Penal.

Citește și: Florin Salam și Dani Mocanu vor cânta la Milano pentru Mircea Nebunu care e urmărit internațional

În 2009, un bărbat ar fi fost bătut și chiar lovit cu mașina pentru a fi determinat sa plătească taxă de protecție. Vasile Tiberiu Măiceanu, Viorel Şerban, zis Călin, şi Petre Mierloiu, zis Samurai s-ar fi deplasat la victimă și i-ar fi spus că l-a deranjat pe Ghenosu și că trebuie să plătească o taxă de 1.000 de euro. Victima ar fi plătit 1.500 dar nu ar fi fost de ajuns, aceștia continuând să îi ceară bani.

Ulterior bărbatul ar mai fi plătit anumite sume de bani după ce ar fi fost lovit cu mașina și bătut de de Alin Rudaru, George Daniel Uţă, zis Danezu, Adrian Darian Mihală, Răzvan Ramiro Avanu, zis Vanesa, Alexandru Valentin Apetrei, zis Salamat. Agresorii nu s-ar fi mulțumit cu banii și i-ar fi luat victimei și o mașină. După ce victima ar mai fi fost agresată în repetate rânduri, de frică ar mai fi plătit și alte sume de bani. La una dintre discuții care ar fi avut loc într-o benzinărie ar fi participat și Ghenosu, iar ulterior victima ar fi fost bătută cu bâtele de de Vasile Roman, zis Purice, George Daniel Uţă, zis Danezu, şi de Bogdan Ionuţ, zis Nassau Tănase.  

Tot în 2009, un bărbat ar fi fost răpit de pe străzile din Târgoviște de mai mulți membri ai clanului Ghenosu și dus la domiciliul lui Eugen Florin Neacşu, zis Sârbu, unde era și Ghenosu. Pentru că în urmă cu mai mulți ani ar fi bătut un membru al clanului i-ar fi fost cerută suma de 30.000 de euro. După ce ar fi fost bătut și pus să aleagă între a primi trei gloanțe în piept și a plăti suma cerută, bărbatul ar fi plătit 5.000 de euro a doua zi.

Polițist băgat în comă

Un polițist aflat în misiune de recunoaştere, într-un bar, a ajuns în comă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de Daniel Uţă, cunoscut drept Danezu, membru al clanului Ghenosu. Danezu a fost condamnat la 12 ani de pușcărie. În timp ce își executa pedeapsa în penitenciarul mărginei și-a omorât colegul de celulă.

În 2011, Ionuţ Cobianu Mitroi, locotenent de-al lui Ghenosu, a fost reținut după ce s-a găsit un pistol Makarov de 9 mm, cu glonţ pe ţeavă asupra sa. Acesta venise cu pistolul la tribunal unde se judeca procesul în care erau părţi Florin Ghinea, zis Ghenosu, şi Ion Honciu, zis Nelu de la Ungureni. Cei doi lideri de grupări interlope, în urmă cu câţiva ani s-au războit cu armele la o casă de pariuri.

Cuscrul lui Adi Minune, ucis cu un ciocan

În 2014, Gilbert Tudor, proxenet în Irlanda, cuscrul lui Adrian Minune a fost omorât de un membru al clanului Ghenosu. Acesta i-ar fi zdrobit capul cu un ciocan după ce nu ar fi plătit o taxă de protecție și ar fi încercat să mintă. Gilbert Tudor ar fi plătit taxă de protecție pentru două fete, iar oamenii lui Ghenosu ar fi aflat că acesta are, în realitate, trei prostituate. Cel care ar fi comis crima ar fi fost un membru al clanului zis Costel al lui Ghenosu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te