VIDEO Ceremonie de retragere a aeronavelor MiG-21. LanceR. F-16 preia responsabilitatea deplină

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.05.2023 - 14:45
Ceremonie de retragere a aeronavelor MiG-21 LanceR - Foto: Profimedia Images

Aeronavele F-16 Fighting Falcon preiau responsabilitatea deplină, alături de forţele aliate, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, luni, la Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă" Borcea la ceremonia de retragere a avioanelor MiG-21 LanceR.

SHARE

Ministrul a subliniat că dotarea Forţelor Aeriene cu aeronava F-16 reprezintă atât un salt înainte din punct de vedere al tehnologiei, cât şi tranziţia către avioane de generaţia a cincea, F-35.

Avioanele MiG-21 LanceR ies definitiv din scenă. F-16 întră în forță

"Aviaţia Militară a României va continua să apere, alături de forţele aliate, spaţiul aerian naţional. Cu acest ultim zbor executat spre Baza 95 Aeriană de la Bacău, MiG 21 LanceR îşi va încheia misiunea în Forţele Aeriene Române, iar F-16 Fighting Falcon preia responsabilitatea deplină, continuând istoria supersonică a aviaţiei militare româneşti. 

Dotarea forţelor noastre aeriene cu aeronava F-16, cu care vor fi înzestrate nu peste mult timp, cu trei escadrile, reprezintă nu doar un mare salt înainte din punct de vedere al tehnologiei şi capacităţii de acţiune în spaţiul aerian ci, mai ales, tranziţia către obiectivul final, aeronava de generaţia a cincea pe care România sta de flanc al Alianţei, o merită şi de care este mare nevoie.

Citește și: Erdogan, pregătit pentru al doilea tur de scrutin. Kilicdaroglu promite victoria. Scor: 49,34 vs 45%

Spunem, aşadar, bun rămas MIG 21 LanceR, mulţumim tuturor celor care şi-au servit ţara la manşa acestui avion sau pregătind-o pentru executare a miilor de misiuni. Urăm mult succes tuturor celor care vor deservi escadrilele de aeronave multirol F16 Fighting Falcon şi ne pregătim în câţiva ani pentru începerea înzestrării cu aeronave de generaţia a cincea, F-35", a declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării a menţionat că aeronava MiG-21, modernizată la standardul LanceR, a fost primul pas făcut de aviaţia de vânătoare românească pentru interoperabilitatea cu forţele NATO.

"Cu fiecare misiune împlinită şi noi obiective atinse, oamenii din spatele aeronavelor MIG-21 au ajutat la consolidarea reputaţiei Forţelor Aeriene Române în lume. Notabil este faptul că, încă din prima zi a intrării României NATO, Forţele Aeriene Române au îndeplinit cu succes serviciul de luptă permanent Poliţie Aeriană cu aeronave MiG-21 varianta modernizată LanceR, ca o dovadă incontestabilă a interoperabilităţii dintre aviatorii români şi cei din structurile Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și: The Washington Post: Zelenski plănuia atacuri în Rusia şi voia să-l lase pe Orban fără țiței rusesc

Modernizarea la standardul LanceR a fost primul pas făcut de aviaţia de vânătoare a României către interoperabilitatea cu forţele aeriene din ţările NATO. Avioanele au executat cu succes misiunile de apărare a spaţiului aerian naţional şi aliat, încredinţate în anii de operare a MIG-ului 21 LanceR. (..). Acelaşi serviciu este asigurat din luna martie a acestui an de ţara noastră cu patru aeronave F-16 Fiting Falon şi 100 de militari de pe Baza Aeriană Siauliai din Lituania", a adăugat ministrul.

Angel Tîlvăr a amintit şi de aviatorii căzuţi la datorie la manşa MiG-21.

"Uneori, însă, povestea operării acestui avion în Forţele Aeriene Române a fost scrisă şi cu sacrificii, durere şi lacrimi. Una dintre cele mai frumoase şi mai tulburătoare descrieri a nobilei profesii de pilot a dat-o Doru Davidovici, pilot militar şi scriitor, căzut la datorie în aprilie 1989, la manşa unui avion MIG-21, în apropierea acestei baze aeriene.

'Eu, Doru Davidovici, am o profesie afurisită, cea mai minunată şi mai risipitoare. Zborul nu rămâne nimic din el, aer, traiectorii le care se şterg doar uneori, câte o dură albă-zăpadă în cerul albastru', am încheiat citatul. Toţi piloţii care şi-au pierdut viaţa decolând spre înaltul cerului într-un MiG-21, fără a mai reveni, vor rămâne veşnic în amintirea noastră. Zborul lor nu a fost frânt, ci a continuat către escadrila din ceruri. Sacrificiul lor suprem nu va fi uitat niciodată", a mai declarat ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr a punctat importanţa securităţii spaţiului aerian, asigurând că "militarii noştri rămân vigilenţi, iar prin profesionalism, dăruire şi tenacitate, cu ajutorul tehnicii de luptă de ultimă generaţie, care intră în dotarea armatei noastre, dovedesc că apărarea României este pe mâini sigure, garantând pacea, integritatea şi suveranitatea statului nostru".

Luni s-au desfăşurat simultan ceremonii în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii şi în Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă" Borcea, finalizate cu decolarea ultimelor aeronave MiG-21 LanceR aflate în exploatare către Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" Bacău, unde vor fi retrase din serviciu.

"Forţele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă permanent Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced - Air Policing), sub comandă NATO. De asemenea, sistemele de apărare aeriană cu baza la sol vor continua să execute misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă naţională, precum şi în cadrul Sistemului NATO Integrat de Apărare Aeriană şi Împotriva Rachetelor (NATO Integrated Air and Missile Defence System)", a informat, zilele trecute, Ministerul Apărării.

Pentru onor întru Gloria Aviației Militare și a României, aviatori prezentați arm’! Trece MIG-ul 21!

"Luni 15 mai se va retrage definitiv de data aceasta, după 66 de ani de serviciu credincios în slujba aviației militare și a României, celebrul avion MIG 21. 
Pe pistele aerodromurilor militare din Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", Câmpia Turzii, cât și din Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă", Borcea, vor putea fi urmărite de către toți cei interesați ultimele zboruri ale acestor avioane!
 
Sunt însă sigur că în urma ultimelor treceri ale acestor avioane de poveste, o lacrimă uriașă cât cerul patriei se va forma și va curge în glia nației române acolo unde piloții acestor avioane, Davidovici & Comp, și-au vărsat sângele în cei 66 de ani de serviciu credincios.
 
Catalogat după o modă străină de a batjocori o nume și un renume doar din dorința vânzării acerbe a unor știri, drept “coșciug zburător” avionul rusesc este totuși un avion legendar la nivel mondial.
 
Odată cu aceste ultime avioane se închide o epocă și se deschide una nouă. 
Chiar dacă mai tinerele F16 , cu doar 25 de ani decât MIG-ul 21, aflate în dotarea actuală a aviației militare române vor forma de acum încolo structura de bază a apărării aeriene a țării,va mai trece multă apă pe Dunăre până când și acestea vor intra în sufletul și folclorul aviatic al nostalgicilor și iubitorilor de gen.
 
Și până atunci mergeți care puteți, acolo, la ultima decolare a unor legende! 
Pentru onor întru Gloria Aviației Militare și a României aviatori prezentați arm’! Trece MIG-ul 21!", a punctat pilotul Cezar Osiceanu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te