VIDEO Câți km de piste pentru biciclete sunt în București. Primăria prezintă stadiul lucrărilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.06.2022 - 18:09
Pistele de biciclete sunt insuficiente pentru nevoile Capitalei/Foto: 4tunning.ro

Primăria Capitalei a prevăzut, în Bugetul pentru anul 2022, suma de 43.550.000 lei pentru construirea pistelor de biciclete, se arată într-un răspuns primit la solicitarea Newsweek România.

SHARE

Până în acest moment, Primăria Municipiului Bucuresti a realizat un total de 32,55 km piste de biciclete, după cum urmează:

1) Începând cu anul 2018, Primăria Capitalei derulează proiectul „Implementarea unui sistem public pentru transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei”, ce presupune realizarea a patru trasee în centrul Bucureștiului cu o lungime totală de 48,25 km.

Din cei 48,25 km, până în prezent au fost realizați 16,15 km piste biciclete: traseul 1, tronsonul 1 – 6 km finalizați și traseul 3 – 10,15 km finalizați.

Stadiul proiectelor

 

TRASEUL 1 (9,3 km lungime) cuprinde 2 tronsoane:

Tronsonul 1 (6 km lungime) - cuprins între Piața Victoriei – B.dul Aviatorilor – B.dul Beijing – Str.Nicolae Caramfil – Șos.Pipera - a fost finalizat.

Tronsonul 2 (3,3 km lungime) cuprins între B.dul Constantin Prezan – Șos.Kiseleff – Piața Presei Libere – a fost demarată procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor.

 

TRASEUL 2 - (17,20 km lungime) - cuprins între Piata Victoriei – B.dul Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare – Sos.Mihai Bravu - a fost obtinută autorizația de construire, în curs de obținere avizul de la Brigada Rutieră.

Pentru acest traseu, Direcția de Investiții are în derulare procedura de atribuire a contractului de consultanță pentru lucrările de execuție, precum și pentru atribuirea contractului de lucrări.

Tronsonul 2.1 (Piata Victoriei – Iancu de Hunedoara – Stefan Cel Mare) - a fost emisă autorizația de construire, se asteapta avizul Brigăzii Rutiere pentru începerea lucrării.

Tronsonul 2.3 - (Iancu de Hunedoara – Stefan Cel Mare – Ștefan cel Mare – a fost realizat proiectul tehnic.

 

Citește și: 

VIDEO 45 nave, 75 avioane și 7.000 de soldați, la Stockholm pentru exercițiul NATO în Marea Baltică

„Un salt calitativ”: Spania a decis să ofere Ucrainei tancuri Leopard și rachete antiaeriene

 

TRASEUL 3 (10,15 km lungime) - cuprins între Calea Victoriei – B.dul Regina Elisabeta – B.dul Națiunile Unite - Splaiul Independenței – a fost finalizat.

Traseul 3 cuprinde trei tronsoane:

Tronsonul 1 (0,65 km lungime) - între Calea Victoriei - B-dul Regina Elisabeta și Splaiul Independenței, sectoarele 3 și 5 - recepționat cu Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 3330/1/02.07.2020.

Tronsonul 2 (6,7 km lungime) – cuprins între Piața Națiunile Unite și Grozăvești. A fost demarată procedura de recepție la terminarea lucrărilor.

Tronsonul 3 (2,8 km lungime) – cuprins între B.dul Regina Elisabeta - B.dul Mihail Kogălniceanu (de la Piața Mihail Kogălniceanu până la Piața Operei). A fost demarată procedura de recepție la terminarea lucrărilor.

 

TRASEUL 4 (11,6 km lungime) - cuprins între B.dul Libertății – Piața Constituției – B.dul Unirii – B.dul Decebal – B.dul Basarabia – Stadionul Național.

Pentru acest traseu, Direcția de Investiții are în derulare procedura de atribuire a contractului de consultanță pentru lucrările de execuție, precum și pentru atribuirea contractului de lucrări.

Realizarea execuției lucrărilor se face etapizat, pe tronsoane, astfel:


Tronsonul 1 cuprins între Splaiul Independenței și Piața Constituției;
Tronsonul 2 cuprins între Piața Constituției și Piața Unirii;

Lungimea pistelor pentru tronsonul 1 și 2 este de 7,15 Km).

Tronsonul 3 este cuprins între Piața Unirii și Piața Alba Iulia- a fost obținută autorizația de construire, în prezent, reanalizarea documentației a fost transmisă către Brigada Poliției Rutiere pentru obținerea avizului pentru începerea lucrărilor.
Tronsonul 4 este cuprins între Piața Alba Iulia și Piața Muncii (Bd. Decebal – Bd. Basarabia) - se suprapune cu proiectul Primăriei Sectorului 3 ”Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto B.dul Decebal”, care cuprinde și amenajarea unei piste de biciclete.

Tronsonul 5 este cuprins între B.dul Basarabia – Stadionul Național – a fost obținută autorizația de construire , în prezent, reanalizarea documentației a fost transmisă către Brigada Poliției Rutiere pentru obținerea avizului pentru începerea lucrărilor.

În cadrul proiectului de infrastructură  „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești” ,aflat în prezent în derulare, este prevăzut a se realiza un traseu de piste de biciclete, având o lungime de 11,34 Km.

Primăria Capitalei are prevăzută realizarea de piste pentru biciclete și în cadrul altor doua proiecte de infrastructura, a căror studii de fezabilitate sunt aprobate în prezent:


Obiectivul 11 - Nod Avionului - Inchidere Inel Median – 4,3 km piste biciclete;
Obiectivul 21 Nod Andronache-Inchidere Inel Median – 1,4 km piste de biciclete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te