Viceprimarul Timișoarei a fost prins conducând fără permis, după ce i-a fost suspendat

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 25.11.2020 - 16:42
Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău/FOTO: dominicprimar.ro

Actualul viceprimar USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, în vara anului trecut, a comis o contravenție în domeniul rutier, fapt pentru care i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

SHARE

 A primit o dovadă înlocuitoare care conform legii este valabilă timp de 15 zile, însă la o zi după expirarea acesteia, Lațcău s-a urcat din nou la volan și a fost prins de polițiști conducând ilegal.

Cum oamenii legii au constatat faptul că șoferul avea permisul suspendat și dovada înlocuitoare expirată, a fost deschis un dosar de cercetare iar ulterior procurorii au decis prin ordonanță urmărirea penală față de „suspectul Lațcău Ruben, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, faptă prevăzută de art.335.

alin. 2 din Codul Penal”. Conform articolului respectiv din Codul Penal, conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat acest drept „se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Procurorii au dat însă dovadă de clemență și au renunțat la urmărirea penală, obligându-l însă pe Ruben Lațcău la prestarea a 40 de zile de muncă în folosul comunității, la Direcția Generală de Asistență pentru Protecția Copilului sau la SC Horticultura SA. Procurorii au avut în vedere că actualul viceprimar „nu are antecedente penale, este integrat în societate, are studii superioare, este manager la o companie importantă, a recunoscut și regretă faptele”. Ulterior, Judecătoria Timișoara, în 21 noiembrie 2019, a stabilit că ” în temeiul art. 318 alin. 15 Cod procedură penală admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Constată legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală, dispusă în cauza cu numărul 8010/P/2018, având ca obiect comiterea infracţiunii prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal şi confirmă ordonanţa din data de 21.10.2019, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

Despre problemele cu legea ale actualului viceprimar USR s-a aflat de curând. Contactat de PRESSALERT.ro, Ruben Lațcău a susținut că ai săi colegi din USR știau de problemele sale încă dinainte de alegerilelocale. ”Știau. Le-am spus colegilor. Este o contravenție de circulație fără nicio concluzie penală. Le-am transmis toate informațiile colegilor din presă care m-au sunat. Nu am nimic de ascuns. Este o prostie pe care am făcut-o și care nu a avut nicio consecință asupra nimănui, decât a mea”, a declarat, astăzi, Ruben Lațcău, potrivit pressalert.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.