Viceprimarii Capitalei nu vor fi aleși nici marți, instanța nu a validat mandatele consilierilor

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 08.12.2020 - 17:50
Vlad Voiculescu este propunerea USR-PLUS pentru funcția de viceprimar al Capitalei/FOTO: comisarul.ro

Consiliul General nu va alege nici la ședința de marți cei doi viceprimari ai Capitalei, din cauză că instanța încă nu a finalizat validarea mandatelor pentru toți cei 55 de consilieri generali. Sunt propuși pentru funcția de viceprimar Stelian Bujduveanu și Vlad Voiculescu.

SHARE

„Încă nu suntem în format complet, nu s-a încheiat litigiul privind validarea consilierilor”, a declarat Nicușor Dan la începutul ședinței de Consiliu General.

În urmă cu câteva zile, Vlad Voiculescu a scris pe pagina de Facebook că alegerea viceprimarilor din Primăria Capitalei este blocată de contestațiile făcute de o misterioasă doamnă Veronica Bunescu. Aceasta a contestat de trei ori până acum deciziile instanței de validare a consilierilor generali, iar până nu sunt validați toți consilierii, viceprimarii nu pot fi aleși.

„Cine o cunoaște pe doamna Veronica Bunescu? Să vă explic de ce întreb: La o lună după alegerile locale, guvernul Orban a făcut imposibilă alegerea viceprimarilor până la validarea tuturor consilierilor, prin modificarea Codul Administrativ printr-o OUG. Mulți mi-au spus că vor amâna numirea mea ca viceprimar până după alegeri. Am crezut că exagerează, că nimeni nu își poate bate joc de voința a sute de mii de oameni și că mă voi putea apuca de treabă mai curând. Dar a intervenit ceva. Mai exact, a intervenit doamna Bunescu, care a făcut o serie de apeluri împotriva deciziilor instanței. Doamna Veronica Bunescu a făcut apel la hotărârile instanței. De trei ori (în 12, 16 și 26 noiembrie). De fiecare dată chiar în ultima zi în care se putea depune apel. Avocații mi-au spus că așa se procedează când vrei să amâni ceva”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Din cauza prevederilor Codului Administrativ, a modificărilor legislative făcute de Guvernul Orban și din cauza contestației acestei doamne, au trecut 67 de zile de la alegerile din septembrie, iar viceprimarii nu au putut fi aleși, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.