Vești optimiste de la Boloș: 5 miliarde lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare

DE Elena Petrescu | Actualizat: 22.11.2024 - 20:36
Vești optimiste de la Boloș: 5 miliarde lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare: FOTO - Facebook Marcel Boloș(imagine cu rol ilustrativ)
Vești optimiste de la Boloș: 5 miliarde lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare: FOTO - Facebook Marcel Boloș(imagine cu rol ilustrativ)

Vești optimiste de la Boloș: 5 miliarde lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare. Sunt vizate industrii precum cea metalurgică, chimică, farmaceutică, a construcţiilor metalice, calculatoarelor şi multe altele.

SHARE

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul prin care sunt alocate cinci miliarde de lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare, precum fabrici noi, extinderea capacităţilor de producţie şi modernizarea proceselor industriale, a anunţat, vineri seara, ministrul de resort, Marcel Boloş.

Vești optimiste de la Boloș: 5 miliarde lei pentru investiţii strategice în industria prelucrătoare

"Veste bună la sfârşit de săptămână - am publicat proiectul prin care alocăm 5 miliarde lei pentru investiţii strategice pentru industria prelucrătoare.

Citește și: Marcel Boloș, ministru interimar la Dezvoltare după demisia lui Adrian Veștea

Propunem acest buget pentru proiecte de peste 150 milioane euro care să aducă fabrici noi, extinderea capacităţilor de producţie şi modernizarea proceselor industriale.

Sunt vizate industrii precum cea metalurgică, chimică, farmaceutică, a construcţiilor metalice, calculatoarelor şi multe altele.

Este un proiect construit cu grijă, pentru care am avut în vedere toate provocările pe care le întâmpină investitorii.

Ne-am asigurat că eliminăm birocraţia inutilă, simplificăm obţinerea autorizaţiilor şi creăm condiţii avantajoase pentru marile investiţii", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Astfel, a subliniat ministrul, au fost avute în vedere o serie de măsuri care să sprijine reducerea termenelor necesare pentru implementarea şi operaţionalizarea investiţiilor, astfel încât activităţile de producţie să fie cât mai rapid demarate,

iar investitorii vor avea parte de sprijin pentru accesul la utilităţi publice sau pentru realizarea unor investiţii publice de natura infrastructurii de transport publice, alimentare cu apă şi canalizare.

Citește și: Marcel Boloș, anunț important pentru contribuabili: Se prelungeşte amnistia fiscală

De asemenea, terenurile proprietate publică sau privată a statului sau a UAT-urilor pot fi concesionate prin atribuire directă.

Totodată, se va acorda o bonificaţie sub forma de credit fiscal în cuantum de 10%, iar proiectele de investiţii majore sunt scutite de la plata oricăror taxe solicitate prin certificatele de urbanism şi pot beneficia de reduceri de redevenţe.

"Am pus suflet în acest proiect, componentă a planului "România Produce", pentru că o industrie prelucrătoare puternică ne poate aşeza cu încredere la masa economiilor moderne.

Nu putem ignora datele care evidenţiază o scădere semnificativă în industria României.

Ele subliniază necesitatea unor măsuri urgente şi bine gândite pentru revitalizarea industriei, atragerea de investiţii strategice şi asigurarea unei creşteri economice sustenabile.

Cu un buget de 15 miliarde lei, "România Produce" este cel mai ambiţios plan propus în ultimii 30 de ani pentru relansarea industriei româneşti şi consolidarea economiei naţionale", a punctat Marcel Boloş.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te