Vâlcea: Un turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvați de jandarmi de la marginea unei prăpăstii

DE Elena Petrescu | Actualizat: 25.09.2024 - 18:36
Vâlcea: Un turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvați de jandarmi de la marginea unei prăpăstii - FOTO: IJJ Valcea(imagine cu rol ilustrativ)
Vâlcea: Un turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvați de jandarmi de la marginea unei prăpăstii - FOTO: IJJ Valcea(imagine cu rol ilustrativ)

Vâlcea: Un turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvați de jandarmi de la marginea unei prăpăstii. Acțiunea s-a desfășurat marți seara, când bărbatul de 55 de ani a solicitat ajutor prin 112, iar echipa de jandarmi a reușit să ajungă la el, descoperind alături și cățelușa.

SHARE

Jandarmii montani au avut o misiune surprinzătoare

Au salvat un turist din Bucureşti care se rătăcise pe un traseu montan din Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, dar şi o căţeluşă ce i-a stat alături până când a fost coborât în siguranţă de pe munte.

Vâlcea: Un turist rătăcit și o cățelușă pierdută, salvați de jandarmi de la marginea unei prăpăstii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, George Tacăle, a precizat că întâmplarea s-a petrecut marţi seara, bărbatul în vârstă de 55 de ani anunţând autorităţile, prin 112, că are nevoie de ajutor.

În timp ce aştepta jandarmii, lângă el a apărut căţeluşa, care a stat acolo liniştită până la sosirea salvatorilor, menționează Agerpres.

"Dorel şi George au plecat imediat spre zona indicată de bărbat.

Au luat legătura cu persoana rătăcită, care le-a spus jandarmilor că este pe marginea unei prăpăstii şi îi e teamă să mai înainteze.

Citește și: FOTO Operațiune contra-cronometru! Un copil de 2 ani a căzut într-un puț de irigare săpat pe câmp

Îi era frig şi frică. Jandarmii i-au transmis să se adăpostească lângă o stâncă până când vor sosi.

2 ore şi 40 de minute a durat drumul parcurs de jandarmi până la locul unde se afla bărbatul. Un traseu periculos, mai ales în timpul nopţii.

Până la sosirea colegilor noştri, lângă bărbat a apărut de nicăieri o căţeluşă. Rătăcită şi ea. S-a aşezat liniştită lângă el şi a rămas tot timpul acolo, aşteptând.

Când au ajuns jandarmii, ea a fost prima care i-a întâmpinat, sărind pe ei cu bucurie, ştiind că o vor duce acasă", a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

După ce l-au recuperat pe bărbat şi l-au dus într-o zonă sigură lângă Mănăstirea Pahomie, jandarmii şi-au continuat misiunea de a o duce în siguranţă şi pe căţeluşă, care se pare că ar fi venit de la un lăcaş de cult aflat la doar câţiva kilometri depărtare.

"Jandarmii s-au asigurat că bărbatul este bine, apoi au coborât împreună până la Mănăstirea Pahomie, unde bărbatul avea maşina. Căţeluşa i-a urmat.

După ce l-au lăsat, în siguranţă, pe bărbat la maşină, colegii noştri s-au întors la autospeciala de serviciu pentru a reveni la postul montan.

Citește și: Patru oameni, printre care şi un copil, au fost salvaţi în ultimul moment în stațiunea Jupiter

Când au deschis uşa, căţelul a sărit direct pe scaunul din faţă, nevrând să mai coboare din maşină. Colegii noştri şi-au dat seama că 'acasă' pentru ea era în altă parte.

Au lăsat-o pe scaun şi au pornit împreună.

Peste câţiva kilometri, la Mănăstirea Iezer, jandarmii au oprit maşina, încercând să vadă care este reacţia căţeluşei.

Când au deschis uşa, a sărit imediat jos, de pe locul ei şi s-a îndepărtat spre mănăstire, semn că îşi regăsise casa", a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te