Vaccinarea anti-COVID pentru copiii cu vârste între cinci și 11 ani ar începe în noiembrie, în SUA

DE Daniel Toșa | 25.10.2021 - 15:39
Vaccinarea anti-COVID pentru copiii cu vârste între cinci și 11 ani ar începe în noiembrie, în SUA/FOTO: the1a.org

Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să fie disponibile chiar de luna viitoare pentru copiii cu vârste între cinci și 11 ani. Anunțul a fost făcut de epidemiologul Anthony Fauci.

SHARE

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a anunțat că serurile anti-Covid-19 ar putea să fie administrate copiilor cu vârste între 5 și 11 încă din prima jumătate a lunii viitoare.

„Dacă totul merge bine și dacă obținem aprobarea de reglementare și recomandarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), este foarte posibil ca vaccinurile să fie disponibile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în prima sau a doua săptămână din noiembrie”, a spus medicul într-un interviu, scrie Reuters.

Citește și: DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii urmează analizează cererea depusă de Pfizer/BioNTech pentru aprobarea serului său. Grupul de consileri externi urmează să se pronunțe la data de 26 octombrie.

În mod normal, FDA urmează sfatul grupului său de experți, dar nu este obligată să facă acest lucru. Recomandările privind vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani vor fi analizate de consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), într-o ședință ce va alea voc în primele zile din noiembrie. Decizia acestora va contribui la cea finală, luată de directorul instituției.

Rochelle Walensky, directorul CDC, a spus, în cadrul unei intervenții la Fox News Sunday, că agenția dorește să acționeze rapid: „Știm cât de mulți părinți sunt interesați să își vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și intenționăm să acționăm cât mai repede posibil”.

Citește și: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime

Vaccinul Pfizer este deja aprobat pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani. În urma unui studiu, compania a anunțat că serul are o eficiență de 90,7% la minorii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.