USR sesizează Comisia Europeană cu privire la excluderea lui Cristian Danileț din magistratură

DE Edi Neagu | 14.12.2021 - 11:45
Fostul vicepremier Dan Barna contestă excluderea lui Danileț. FOTO: Facebook

Dan Barna consideră că guvernul și președintele trebuie să se delimiteze de atacurile la adresa Justiției.

SHARE

Vicepreşedintele USR Dan Barna anunţă că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion va sesiza Comisia Europeană în legătură cu "decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem" pe judecătorul Cristi Danileţ.

Totodată, deputatul USR Iulian Bulai va ridica această problemă, marţi, la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

"Vom sesiza, şi colegul Stelian Ion lucrează deja la text, Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi. Ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiţie este un atac grav şi un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraţilor independenţi. E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar", scrie Dan Barna pe Facebook.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Potrivit acestuia, coaliţia de guvernare şi preşedintele României "trebuie să se delimiteze ferm" de astfel de "atacuri" înainte ca România să ajungă "pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcţionează".

Conform lui Barna, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ aruncă România în "'liniştea' regimului Iliescu Năstase" şi "(ne)justiţia Rodicăi Stănoiu". El subliniază că USR nu va accepta "abuzul grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că şi-a tras ţara la cheie".

Citește și: Judecătorul Cristi Danileţ exclus din magistratură de CSM pentru două postări pe TikTok

Totodată, Barna menţionează că PSD, PNL şi UDMR "trebuie să înţeleagă că au de învins o pandemie", au de administrat economia, au de găsit soluţii la nenumărate probleme.

"Nimeni nu a ieşit până acum câştigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiţiei şi nu Polonia este exemplul de urmat", adaugă liderul USR.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te