Urmările scandalului de la Spitalul Sf. Pantelimon. Cine va prelua urgențele de chirurgie vasculară?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2024 - 17:26
Spitalul SRI va prelua urgențele de chirurgie vasculară de la Sp Sfântul Pantelimon - FOTO: spitalulagrippaionescu.ro

În urma scandalului de Spitalul Sfântul Pantelimon, urgențele pe chirurgie vasculară vor fi transferate către altă unitate medicală. Iar motivul este că medicii care făceau gărzi pe compartimentul respectiv nu le mai pot acoperi.

SHARE

Un spital din București va prelua gărzile pe chirurgie vasculară de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde a izbucnit un scandal privind mai multe morți suspecte pe secția de ATI. 

Ambulanțele vor fi direcționate către Spitalul SRI (Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”)

Urmările scandalului de la Spitalul Sf. Pantelimon. Cine va prelua urgențele de chirurgie vasculară?

La Spitalul Pantelimon funcţiona un compartiment pe chirurgie vasculară, care, o zi pe săptămână, sâmbăta, acoperea gardă pe tot Bucureştiul. În acel compartiment, lucrau trei medici. Din nefericire, unul dintre aceștia nu mai poate face serviciul de gardă, altul a părăsit spitalul şi al treilea este în concediu fără plată, stransmite Antena 3 CNN.

Citește și: 6.000€/lună iau medicii din Spitalul Pantelimon unde se moare suspect. Doar sporurile sunt 3.000€

Prin urmare, nu mai poate fi asigurată garda. De la 1 septembrie, Spitalul Pantelimon va ieşi din programul de chirurgie vasculară de gardă.

Pacienții vor fi duși la Spitalul SRI Agrippa Ionescu.

Anunțul Spitalului Clininc de Urgență Floreasca

”În urma ordinului emis de Ministrul Sănătății, în 2.08.2024, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) dorește să clarifice situația preluării pacienților care, în regim de urgență, ar fi fost redirecționați de către Spitalul "Sfântul Pantelimon".

Înțelegem preocupările legate de preluarea pacienților Spitalului Sfântul Pantelimon, însă, conform ordinului emis de Ministrul Sănătății, această sarcină revine Spitalului SRI, care a fost desemnat să gestioneze preluarea acestor pacienți.

Citește și: Ancheta are efect. A scăzut rata deceselor în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”

Spitalul nostru își continuă activitatea conform programului și capacității de primire stabilite, având în vedere misiunea noastră de a oferi îngrijiri de urgență tuturor pacienților care ajung la unitatea noastră, iar în cazul în care va fi nevoie, vom prelua și noi pacienți.

Dorim să asigurăm opinia publică și pacienții că rămânem dedicați misiunii noastre și că ne desfășurăm activitatea într-un cadru organizat și bine coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu toate unitățile sanitare”, se arată întră-un comunicat emis presei.

 
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 1
No c Teodorescu 18 august 2024 21:23
#1

Alti medici se mirau cum de un pacient cu insuficienta cardiaca ca cel de 54 ani sau altii cu infarct miocardic nu au fost trimisi catre spitale cu sectie de chirurgie cardiaca si cardiologie interventionala Asta e adevarata crima, cand pacientii cu infarct miocardic nu sunt transferati spre tratament, ghiciti unde, la iubcv Cc Iliescu, unde troneaza Imparatul Bubenek.Nu vrea sa fie deranjat de bietii pacienti ordinari cu infarct miocardic.Deci Dr Nechita Alexandru , sef cardiologie si prieten cu cei de la iubcv Cc iliescu nu i transfera si mor pe ati fara tratament adecvat.Si nici sefa ati nu transfera, stie ca cei de la cc iliescu nu doresc sa primeasca acestia sunt vinovatii, nu doctoritele ati.Si e vorba de sute, daca nu mii de morti, oameni cu infarct miocardic sau chiar avc ischemic, carora de ani de zile ,li s -a refuzat sansa de a fi transferati si tratati intr-un spital cu sectie de cardiologie interventionala si chirurgie cardiaca, fiind internati pe cardiologie si ati pantelimon, fapt ce Le ar fi permis sa supravietuiasca sau sa aiba o calitate a vietii net superioara celei pe care au avut o dupa externare, I'm caz ca au supravietuit infarctului miocardic. De altfel, in sfarsit, s -a intrat in normal, prin ordinul ministrului urgentele cardiovasculare , ( nu si cele chirurgicale necardiovasculare) sunt trimisi la spital Sri, cu sectii de chirurgie cardio, interventionala si neurochirurgie.Oricum nu i deranjeaza pe cei de la cc iliescu,unde ar fi fost mai bine sa -i trimita, fiind cele mai mari sectii chirurgie cardiaca si interventionala din Bucurest,daca nu si din tara.i Superinfluenti in medicina, cu putere nemarginita ,precum Prof.Bubenek turconi, nu vor sa fie deranjati si suprasolicitati.Primesc doar pe cine si cand vor ei, cat mai putine urgente, operatie neprevazute.
.lCine nu crede sa se duca la urgente cc iliescu cu vreun bolnav cardiac grav, nu te primesc, nu respecta niciun protocol de stabilire a infarctului miocardic.., de efectuare a marker -ilor cardiaci pentru infarct cord, troponina si creatinkinaza mb.Cine nu crede sa se duca la institut CC Iliescu Fundeni, la urgente , cu un bolnav cardiac grav, decompensat sau cu infarct cord sau sa reclame doar simptomele unui infarct cord, cu dureri in piept, lipsa de aer, stare de ameteala..si sa vada cum e primit, tratat in urgente. Daca te duci mai tarziu de ora 13.00, nu mai e decat un medic la upu, cel de garda, primesc doar cate un pacient la o ra, asistentele care fac triajul incearca sa scape de pacient, il trimita acasa, oricum atmosfera relaxata, nici nu zici ca e upu, rar vezi ca vine vreo ambulanta, una la cateva ore,daca vine si ais, nu sunt ptimite.Doar miercuri, cand sunt desemnati unitarte de primire urgente infarct miocardic pentru sudul tarii, este activitate, vin ambulante, nu pot refuzat, arata ca o upu.Tot asa un ziarist se poate duce la upu Iubcv cc iliescu , zilnic, o saptamana, sa vada, ca mai ales incepand cu ora 13.00, nici nu zici ca au urgente, e relaxare, nu vin ambulante, oameni putini, trimisi acasa de obicei.. in conditiile cand e cel mai mare spital pentru urgente cardiace din Bucuresti, insa nu vor sa primeasca, se ptotejeaza sa nu aiba suprasolicitare, atmosfera de concediu, relaxata si majoritatea sa aiba timp sa lucreze in privat, sa nu fie chemati pentru interventii de urgenta.

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te