Urban Christmas Market - târgul de Crăciun al creativilor din București, între 6-23 decembrie

DE Daniel Toșa | 26.11.2021 - 13:48
Urban Christmas Market - târgul de Crăciun al creativilor din București, între 6-23 decembrie/FOTO: Facebook/Urban Christmas Market

Primăria Capitalei, prin ARCUB, pregăteşte pentru luna decembrie un târg de Crăciun al creativilor, Urban Christmas Market, deschis între 6 şi 23 decembrie, şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor", care poate fi vizitată între 3 şi 15 decembrie la ARCUB Gabroveni.

SHARE

„Urban Christmas Market face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti. Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni a fost gândit ca o platformă de promovare a activităţii sectorului creativ din Bucureşti şi în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative, bijuterii, decoraţiuni, viniluri, cărţi, albume, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii sau articole pentru copii”, se arată într-un comunicat al ARCUB.

Urban Christmas Market continuă tradiţia târgurilor de Crăciun organizate la ARCUB Gabroveni în anii anteriori şi oferă vizitatorilor posibilitatea de a alege între mai multe secţiuni reprezentative mai multor domenii din sectorul creativ.

Citește și: Nuțu Cămătaru: Puteam prelua Steaua, dar nu am vrut. Pe Becali „l-am ținut cu bani și cu șmecherie”

Secţiunea Makers' Market este pentru creatorii de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include o serie de ateliere şi spectacole pentru copii.

Începând din 6 decembrie, Urban Christmas Market este deschis zilnic, până pe 23 decembrie, între orele 12,00 şi 21,00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, în sălile de la parterul şi subsolul clădirii, adiacente pasajului Gabroveni: Sala Arcelor, Sala Librărie, Spaţiul Gabroveni Creativ, Sala Bolţilor şi Foaierul Gabroveni.

Citește și: Afectat de praf și oboseală, Dorneanu a încasat sporuri de 250.000 lei în pandemie

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi româneşti şi străine, intitulată „O lume a jocurilor”, care include peste 500 de jocuri de colecţie de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice şi din zone diferite ale lumii.

Expoziţia are la bază o colecţie personală unică, de peste 1.500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public.

„Ideea expoziţiei a pornit de la nevoia de a readuce în vieţile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinţilor sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertate, de socializare şi de ieşire din cotidian, din sfera angajării sociale”, mai arată sursa citată.

Expoziţia „O lume a jocurilor” este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni.

În Sala Coloanelor sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.

Expoziţia va putea fi vizitată în bază unei programări, în perioada 3-15 decembrie. Vernisajul expoziţiei „O lume a jocurilor” este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17,00, şi va include un concert de colinde.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te