Unul dintre cei mai mari criminali în serie din România, condamnat pe viață, va fi eliberat curând

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.03.2024 - 11:30
Unul dintre cei mai mari criminali în serie din România, condamnat pe viață, va fi eliberat curând - Foto: Facebook (Colaj)

Unul dintre cei mai mari criminali în serie din România, condamnat pe viață, va fi eliberat curând. Iulian Țigănilă, cunoscut drept al doilea Rîmaru pentru cruzimea sa, ar putea fi eliberat în curând din închisoare, după ce instanța a decis să îi comute pedeapsa pe viață.

SHARE

În vârstă de 61 de ani, criminalul în serie Iulian Țigănilă, originar din Ungheni, județul Argeș a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viață pentru crimă, având anterior două sentințe anterioare pentru aceeași faptă.

Unul dintre cei mai mari criminali în serie din România, condamnat pe viață, va fi eliberat curând

Țigănilă este cunoscut pentru trei crime, însă există suspiciuni că ar fi responsabil pentru uciderea a 4 sau chiar 7 persoane, în scop de jaf, la sfârșitul anilor 1990.

A fost încarcerat din 2000 și a trecut prin mai multe penitenciare, încercând de-a lungul timpului să obțină eliberarea condiționată.

Recent, Tribunalul București a hotărât să îi înlocuiască pedeapsa cu închisoarea pe viață cu pedeapsa de 25 de ani de închisoare, conform epitesti.ro.

Citește și: Cel mai odios criminal în serie din România, care a ucis 11 oameni cu pietre, se vrea liber

Aceasta înseamnă că Țigănilă ar putea fi eliberat în curând, având deja fracția necesară pentru a solicita eliberarea condiționată. Totuși, decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Conform anchetei, victimele lui Țigănilă erau persoane care consumau alcool și trăiau singure. Apropiindu-se de acestea cu oferte de băutură, le-a jefuit, uneori le-a vândut chiar locuințele, apoi le-a ucis și a abandonat cadavrele în fântâni părăsite sau canale de irigații.

Procurorii și polițiștii au lucrat la cazul lui Țigănilă timp de 15 ani. Deși acesta a negat întotdeauna acuzațiile, un complice l-a dat de gol.

Conceptul de „închisoare pe viață” din România, diferit de SUA.

Cazul „Csampar”, condamnat la 99 de ani de închisoare

În România, pedeapsa „închisoare pe viață” nu există în mod real, astfel încât deținutul să fie încarcerat pentru tot restul zilelor, așa cum se întâmplă de exemplu în Statele Unite.

Un alt caz controversat a fost eliberarea ucigașului în serie Marius Csampar care fusese condamnat la 99 de ani de ani de închisoare pentru 6 crime, fiind cea mai mare pedeapsă de acest fel din istoria României.

Csampar, a negat cea de-a șasea crimă, afirmând de mai multe ori în aparițiile sale din mediul online că nu s-a putut dovedi implicarea sa în ultima omucidere pe care anterior o povestise într-un interviu al Mirelei Ceanu a ispășit doar 22 de ani de închisoare din cei 99, iar în 2020 a fost eliberat condiționat.

Imediat după eliberare, Csampar s-a angajat ca om la curățenie la Primăria Balotești unde își are și domiciliul.

Acesta a devenit foarte popular pe rețelele de socializare, contul său de Tik-Tok având peste 143.000 de urăritori unde participă activ la diferite provocări și concursuri în mediul online.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te