Un urs a murit, izbit în plin de o maşină. Șoferul a fost rănit

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.09.2023 - 18:33
Un urs a murit, izbit în plin de o maşină. Șoferul a fost rănit - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Un urs a fost lovit mortal de o maşină, duminică dimineaţă, pe DJ 106D Cisnădie - Şelimbăr, în judeţul Sibiu. În urma accidentului a fost constatat decesul animalului, iar autoturismul a fost avariat.

SHARE

În plus, şoferul în vârstă de 29 de ani a suferit un traumatism toracic şi un atac de panică, refuzând însă să fie transportat la spital.

A lovit mortal cu mașina un urs

Duminică dimineaţa, în jurul orei 11.20, pe DJ 106D Cisnădie - Şelimbăr, un urs a fost lovit de o maşină. În urma coliziunii animalul a fost omorât, iar autoturismul avariat, precizează IPJ Sibiu. Şoferul în vârstă de 29 de ani a suferit un traumatism toracic şi un atac de panică, însă a refuzat transportarea la spital.

Astfel,un echipaj de tip B a fost trimis pe drumul între Cisnadie şi Selimbar, la un eveniment rutier, unde un autoturism a accidentat mortal un urs, conform sursei citate.

În urma impactului, un bărbat în vârstă de 29 de ani a suferit un traumatism toracic şi atac de panică, el fiind asistat medical de către echipajul SAJ Sibiu. Bărbatul a refuzat transportul la spital, mai precizează sursa menţionată.

Intervenție perciuloasă în cazul unui urs prins în gard

Autorităţile şi jandarmii din Vrancea au intervenit, joi, pentru salvarea şi redarea în natură a unui pui de urs prins într-un gard în localitatea Lepşa. Misiunea a fost una riscantă, dat fiind că în apropiere era ursoaica, împreună cu un alt pui.

Autorităţile şi jandarmii din Vrancea au intervenit, joi, pentru salvarea şi redarea în natură a unui pui de urs prins într-un gard în localitatea Lepşa.

Misiunea a fost una riscantă, dat fiind că în apropiere era ursoaica, împreună cu un alt pui.

Conform Jandarmeriei Vrancea, joi dimineaţă, jandarmii au fost sesizaţi că în localitatea Lepşa, un pui de urs este prins într-un gard din apropierea zonei împădurite.

Jandarmii montani ajunşi acolo au constatat că sesizarea se confirmă. Imediat, au constituit echipa de intervenţie formată din primar, viceprimar, gestionarul fondului cinegetic, medicul veterinar şi două echipaje din cadrul Jandarmeriei Vrancea.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/barbat-sfasiat-de-urs-in-maramures-a-ajuns-la-spital-autoritatile-nu-au-gasit-animalul-agresiv

În momentul apropierii de locul unde animalul era imobilizat, acesta s-a autoeliberat, îndreptându-se în fondul forestier.

Deşi la prima vedere intervenţia părea a fi una simplă, gradul de pericol a fost foarte ridicat, având în vedere faptul că în imediata apropiere a locului incidentului se afla ursoaica cu celălalt pui, care ar fi putut ataca în orice moment.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te