Un tânăr de 17 ani a murit după ce a băut mai multe energizante și a fumat două pachete de țigări

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.07.2023 - 17:14
Un tânăr de 17 ani a murit după ce a băut mai multe energizante și a fumat două pachete de țigări Foto: apc-romania.ro (fotografie cu rol ilustrativ)

Este absolut regretabil ca la 17 ani să îi fie curmată viaţa unui tânăr cu viitorul în devenire, a declarat rectorul Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi, Tudorel Toader, în contextul în care un adolescent venit într-o tabără de vară a murit după ce a băut energizante.

SHARE

Este absolut regretabil ca la 17 ani să îi fie curmată viaţa unui tânăr cu viitorul în devenire, a declarat, pentru AGERPRES, rectorul Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi, Tudorel Toader, în contextul în care un adolescent venit într-o tabără de vară a murit după ce a băut patru doze cu băutură energizantă.

"Este absolut regretabil ca la 17 ani, unui copil, unui tânăr cu viitorul în devenire, un astfel de eveniment să îi curme destinul.

Pe data de 8 iulie, dimineaţă, la orele 03,04, în una din camerele de cămin colegii au observat că unui alt licean de la şcoala de vară i s-a făcut rău. A încercat unul din ele să facă manevre de resuscitare, având cunoştinţe în acest sens, ceea ce e lăudabil.

Tânărul s-a pierdut

Au sunat la Serviciul 112 şi a venit ambulanţa. La rândul lor, specialiştii au încercat manevrele de resuscitare, dar din păcate au constatat decesul.

Citeşte şi: Începe criza imobiliară în Europa? Prețul apartamentelor, prăbușire record în Germania şi Franţa

Tânărul avea 17 ani şi era dintr-o comună din judeţul Iaşi. Cauzele decesului sunt stabilite de Medicina Legală, dar certificatul medico-legal se transmite familiei acestuia, nu universităţii", a explicat rectorul.

El a afirmat totodată că la Universitatea ''Alexandru Ion Cuza'' din Iaşi sunt în organizate 12 şcoli de vară, la care participă 450 de elevi din Iaşi şi alte judeţe.

"Aceste şcoli de vară au ca obiectiv încurajarea tinerilor de liceu să finalizeze studiile şi să îşi stabilească parcursul universitar. Prima şcoală de vară a început pe data de 3 iulie, la Facultatea de Geografie şi Geologie", a precizat Tudorel Toader.

L-au resuscitat o oră

În cursul zilei de joi, coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că băiatul a fost găsit de echipajul medical în fibrilaţie ventriculară, după ce iniţial a suferit stop cardio-respirator.

Ulterior manevrelor de resuscitare făcute timp de o oră, a fost declarat decesul tânărului.

Citeşte şi: Criza imobiliară lovește Europa: Specialiștii fac deja pariuri împotriva sectorului imobiliar

"S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul este evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză, din declaraţiile colegilor care se aflau la locul intervenţiei, pentru că întotdeauna căutăm cauze potenţial reversibile ale stopului cardio-respirator astfel încât să putem face şi un tratament etiologic în timpul resuscitării, s-a evidenţiat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări", a spus Diana Cimpoeşu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te