Un student la Medicină a dat o spargere cu cagule și spray-uri. În facultate șpăguia profesorii

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.04.2024 - 13:06
Vladimir Ștefan Păun a organizat spargerea unui seif pe când era student la UMF Iași Foto: dezvaluirea.ro

Un student la Facultatea de Medicină a organizat o spargere cu încă doi complici mascați cu cagule și folosind spray-uri cu vopsea. Cei trei au dat atacul la un seif. Anterior, același student, fusese condamnat cu suspendare pentru că strângea bani pentru șpăgi la examene.

SHARE

Un student la Facultatea de Medicină a organizat o spargere cu încă doi complici mascați cu cagule și folosind spray-uri cu vopsea. Cei trei au dat atacul la un seif. Unul dintre ei este cadru didactic.

Anterior, același student, fusese condamnat cu suspendare pentru că strângea bani pentru șpăgi la examene.

Un student la Medicină a dat o spargere cu cagule și spray-uri. În facultate șpăguia profesorii

Vladimir Ștefan Păun a organizat spargerea unui seif pe când era student la UMF Iași. 

Citește și: Interlopul Alex Copil Bătrân, finul Anamariei Prodan, săltat când se spovedea. Acasă avea droguri

Împreună cu complicii săi, Florin Slabu (acum cadru didactic la Brăila) și Adrian Sandu, a pătruns în noaptea zilei de 31 mai 2017, în sediul firmei Right Betting SRL din Canta și au încercat să fure seiful cu bani.

Cei trei tineri și-au pus cagule pe față și au folosit spray-uri cu vopsea pentru a obtura camerele de luat vederi. Au pătruns în incinta companiei după ce au spart cun zid care a fi fost din rigips, conform Dezvăluirea.

Citește și: Ce era în seiful cu care au fugit un interlop și-un criminal periculos. Ajutați de părinți și iubită

După aceea, au forțat ușa încăperii în care se afla seiful și au încercat să-l deschidă dar nu au reușit. Au încercat să ia seiful cu ei dar nu au reușit.

Cei trei sunt judecați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat. Dosarul în care cei trei au fost trimiși în judecată se află în Camera Preiminară a Judecătoriei Iași. 

Condamnat pentru că strânea banii de șpagă pentru examene

Vladimir Ștefan Păun era deja condamnat deoarece colecta bani de la colegii săi pentru a obține note de trecere la examene .

Citește și: Cum voiau interlopii Aramis, Anaser și Vențer să se răzbune pe Florin Salam care le datora 100.000€

La data de 26 octombrie 2018, Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Vladimir Stefan Păun la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În decembrie 2021, în urma unei cereri formulate de Serviciul de Probațiune Iași, Tribunalul Iași a revocat pedeapsa cu suspendare și a transformat-o în pedeapsa cu suspendare deooarece Păun nu-și îndeplinise obligațiile care condiționau rămânerea sa în libertate.

Curtea de Apel Iași a menținut însă pedeapsa cu suspendare. Interesant este că tentativa de jaf despre care am vorbit mai sus a avut loc cu o lună înaine ca Păun să fie interceptat de procurori în timp ce strângea bani de la colegi, pentru mituirea profesorilor din UMF Iași astfel încât aceștia să obțină măcar un 5.00 la examene.

Persoanele trimise în judecată în acest dosar au fost cei doi „capi” Ștefan Vladimir Păun, Mustafa Abdi (arestați preventiv după declanșarea anchetei), Andrei Chebac, Rares Stefan Ene, Petronela Ene, Elena Gabriela Catanoiu si Carla Maria Preda. Toți au fost în final condamnați, iar unii dintre aceștia, profesează acum ca medici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te