Ce era în seiful cu care au fugit un interlop și-un criminal periculos. Ajutați de părinți și iubită

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.04.2024 - 14:48
Adrian Chihaia, Ionuț Catargiu și Andreea Surdu au furat un seif de 180 kg Foto: dezvaluirea.ro

Un interlop și un criminal periculos au furat un seif de 180 de kg din casa unui afacerist. Părinții și iubita interlopului i-au ajutat.

SHARE

Un interlop și un criminal periculos au furat un seif de 180 de kg din casa unui afacerist. Părinții și iubita interlopului i-au ajutat.

Este vorba despre Ionuț Catargiu, părinții acestuia, Ioan și Maria, iubita acestuia Andreea Surdu dar și de Adrian Chihaia, un personaj condamnat pentru crimă în urmă cu 14 ani.

Ce era în seiful cu care au fugit un interlop și-un criminal periculos. Ajutați de părinți și iubită

Autorii jafului ca-n filme din Hârlău, care, la 12 ianuarie  au intrat în casa afaceristului Florin Valentin Mocanu și au furat un seif au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Citește și: Cum a băgat spaima în americani interlopul Anaser Duduianu: Mafia românească vine după banii voștri

Ionuț Catargiu are cazier având mai multe pedepse cu suspendare iar Chihaia a fost condamnat pentru omor. În anul 2009 pe când avea doar 22 ani împreună cu alți patru tineri, la discoteca din Pârcovaci l-au bătut până l-au ucis pe un bărbat de 37 de ani.

Chihaia a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani și 7 luni de închisoare. În ceea ce privește jaful din data de 12 ianuarie a.c anchetatorii au constatat că a fost săvârșit ziua în amiaza mare.

Citește și: Cum voiau interlopii Aramis, Anaser și Vențer să se răzbune pe Florin Salam care le datora 100.000€

Furt ca-n filme

La 12 ianuarie, între orele 8: 40 – 12: 30, Catargiu și Chihaia au forțat geamul de la bucătărie au ajuns pânâ în dormitorul afaceristului, Florin Valentin Mocanu de unde au luat un seif metalic cu o greutate de aproximativ 180 kg în care se aflau 500.000 lei, 30.000 euro, 3.000 lire sterline, 40 g aur.

Valoarea ‘’pradei’’ a fost de circa 678.000 lei. Cei doi au folosit o mașină Volvo XC40, tip break de culoare albastră an de febricație 2002. Au parcat mașina în fața casei afaceristului Florin Valentin Mocanu după ce anterior au distrus o camera de supraveghere orientata către casa acestuia, conform Dezvaluirea.ro. 

După ce au intrat în casă au deschis ușa locuinței cu coborât seiful, au băgat mașina în curte, au încărcat seiful în portbagaj iar pe la 10: 04 au părăsit locul faptei.

S-au dus până la locuința părinților lui Catargiu, Ioan și Maria unde cu ajutorul acestora au descărcat seiful. După aceea s-au întâlnit cu logodnica lui Catargiu, Andreea Surdu iar cu ajutorul acesteia au ascuns mașina Volvo în pădurea satului Zagavia din comuna Scobinți.

Ulterior s-au deplasat cu mașina iubitei un BMW X1 până la locuința părinților lui Catargiu unde au spart seiful și au sustras tot ce era în interior. S-a constat că la descărcarea și spargerea seifului  Catargiu a fost ajutat de părinții săi și din acest motiv procurorii au cerut de asemenea arestarea acestora. Catargiu și Chihaia sunt în continuare în arestul IP iar părinții lui și logodnica  se află în arest la domiciliu.

Filmul spargerii a fost reconstituit cu ajutorul camerelor de supraveghere ale celorlalte clădiri din oraș chiar daca cei doi au spart camera care se afla vis a vis de casa victimei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te