Un simpatic câine salvator a fost lovit prostește în burtă de o turistă cu pantofi roz

DE Adrian Costin | Actualizat: 31.08.2021 - 17:02
Carp este un câine salvator cunoscut de iubitorii muntelui Foto: Facebook

Un salvamontist care era pe munte și alerga împrună cu câinele său care este special antrenat să găsească oameni aflați în dificultate, a povestit cum o turistă cu pantofi roz a lovit cățelul în burtă deși i se spusese că e pașnic. Salvamontistul s-a oprit după câțiva metri.

SHARE

Salvamontistul era pe munte și alerga împreună cu câinele Carp pe un traseu de pe Jepii Mici și Jepii Mari. El spune că, de obicei, câinele este îndrăgit de turiștii care se joacă cu el.

Carp are aproape trei ani şi este special antrenat pentru intervenţiile cele mai dificile pe munte: descoperă turiştii surprinşi de avalanşă. Se antrenează zilnic cu partenerul său şi este vedeta echipei Salvamont Prahova, dar şi pe toate traseele din Bucegi unde este cunoscut de turiştii care ajung frecvent pe munte.

Citește și: Efectul nevaccinării: În România se moare de cinci ori mai mult de COVID decât în Israel

Luni, însă, Carp a fost lovit cu piciorul în burtă de o turistă, deși aceasta fusese informată că animalul este prietenos.

"De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interactioneze cu el. Astăzi (luni, 30 august-n.r) nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape. Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cădere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă după ceva zeci de metri pentru a-l pupa", a relatat, pe Facebook, salvamontistul.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

Te rog, stai acasă


Bărbatul a explicat de ce nu a reacționat la agresiunea turistei.

"Unde vreau să ajung este: dacă ești terifiat de munte și trebuie să sufli in vuvuzele non stop, să asculți muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că îți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau găsește-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok! Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranță, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca", a precizat salvamontistul pe rețeaua de socializare.

Citește și: Interlopul Fane Vitamină a fost împușcat de Gore, coleg penal. Cum au trădat clanul "Frăția"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.