Un senator PSD cere o lege pentru controlul Facebook

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.09.2018 - 16:55
Tit Brăiloiu vrea cenzura FB. Foto Ziua de Constanța

Senatorul PSD, Liviu Brăiloiu, a întrebat-o, marți, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, dacă în opinia sa este necesară „o reglementare care să controleze și rețelele sociale”. Parlamentarul susține că ar trebui ca statul să intervină în aceste rețele

SHARE

„Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD pe Carmen Dan, în timpul audierii din Comisia de Apărare din Senat. Ministrul de interne și-a arătat ”toată disponibilitatea” pentru o astfel de inițiativă. Întrebat ce ar trebui să conțină viitoarea lege și de ce nu este suficientă legislația în vigoare, senatorul a spus că vrea să ajungem 

„Rețelele sociale sunt reglementate în statele membre UE. Au legislație specifică, am văzut în Spania, Portugalia. În nici un caz nu sunt de acord să ajungem la o legislație gen Erdogan prin Turcia sau China. Repet, nu vreau să ajung acolo, dar vreau să ajung la o legislație care să reglementeze conținutul. În sensul de a nu se mai putea prolifera amenințări sau aduce atingere demnității persoanei.”, a declarat Tit Brăiloiu, într-un interviu acordat G4Media.
Referitor la posibilitatea ca o astfel de lege să încalce libertatea de exprimare, Tit Brăiloiu a spus că nimeni nu îngrădește acestă libertate „Libera exprimare trebuie să existe, chiar sunt partizanul libertății de exprimare, dar cu niște limite.”

Acesta a adăugat că s-a săturat „de înjurături pe net.” 

Când i s-a sugerat că poate apela la instanță, senatorul PSD a spus că nu mai vrea. „Nu mai vreau în instanță. Bun, dvs considerați că trebuie să există internetul liber, unde oamenii pot să înjure, să amenințe. Eu nu consider. Libertate de exprimare, dar în limita legii. Copiii noștri trebuie să crească în climat de pace, nu de război. Sunt 140 de mii de conturi false folosite în 10 august, nu vreau să mai fie conturi false. Trebuie să știm proprietarul real al conturilor.” a relatat Brăiloiu.
Referitor la intervenția senatorului, ministrul Carmen Dan, a declarat că legislația actuală nu acoperă toate nevoile și că este necesară o evaluare. „Răspunsul nu poate fi unul singur, legislația actuală nu acoperă toate aceste nevoi și cred că este absolut necesar să facem o evaluare pentru a acoperi cadrul juridic pentru a putea fi pregătiți să luăm măsuri serioase împotriva tuturor aspectelor pe care le-ați enunțat. Persoane cunoscute sunt în atenția organelor de ordine publică. Eu cred că o astfel de evaluare trebuie dezbătută inclusiv la nivelul societății civile. Este un demers pe care noi avem toată disponibilitatea să-l facem. În acest moment, pe legislația actuală, este destul de greu să ducem către o normalitate și firească a tuturor măsurilor pe care noi îl avem.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te