Un român mort și alți doi răniți, în Congo. Avertismentul Ministerului român al Afacerilor Externe

DE Catinca Doboș | Actualizat: 16.06.2024 - 11:58
Un român mort și alți doi răniți, în Congo. Avertismentul Ministerului român al Afacerilor Externe - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea (Imagine cu rol ilustrativ)

Un român a murit și alți doi au fost răniți, în Republica Democratică Congo. MAE avertizează cetățenii români să evite orice călătorie în această țară.

SHARE

Un român a murit, iar alți doi au fost răniți, în urma unui incident de sâmbătă, în Republica Democratică Congo, conform Ministerului român al Afacerilor Externe. 

Incidentul, petrecut în contextul degradării situației de securitate din Republica Democratică Congo, a avut loc în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda, relatează Agerpres.

Citește și: Un băiat a fost salvat de la înec de un prieten cu mâna în ghips. Au intervenit și jandarmii

Bărbaţii sunt mercenari care sprijină guvernul congolez în lupta cu rebelii, conform TVR Info.

„În contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor", se menţionează în informarea transmisă AGERPRES de MAE.

Citește și: Militari români, morți în rebeliunea din Congo. Alți patru au fost răniți grav. Avertisment MAE

Potrivit sursei citate, din informaţiile comunicate reprezentanţilor misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat.

Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Luanda menţine situaţia în atenţie prioritară şi continuă dialogul cu autorităţile congoleze competente, mai precizează sursa citată.

Şi în luna februarie a acestui an, doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în evenimente din Republica Democratică Congo, potrivit informaţiilor transmise la acel moment de MAE român.

MAE reaminteşte cetăţenilor români că pentru RD Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/ 9- "Evitaţi orice călătorie!".

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Luanda: +244222322234, +244916895720; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +244932131381

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te