Un preot s-a ales cu dosar penal după ce a ținut slujbele la el acasă. De ce a făcut asta?

DE Octavia Constantinescu | 24.12.2023 - 14:45
Un preot s-a ales cu dosar penal după ce a ținut slujbele la el acasă. De ce a făcut asta? - Foto: Adevarul / imagine cu caracter ilustrativ

Un preot s-a ales cu dosar penal după ce a ținut slujbele la el acasă. De ce a făcut asta? Totul s-a desfășurat în sufragerie.

SHARE

Un preot s-a ales cu dosar penal după ce a ținut slujbele la el acasă. De ce a făcut asta? Totul s-a desfășurat în sufragerie.

S-a ales cu dosar penal după ce a ținut slujbele la el acasă

Preotul de 42 de ani din Târgu Jiu care şi-a construit un lăcaş de cult în propria casă şi a ţinut în repetate rânduri slijbe religioase în casă s-a ales cu un dosar penal.

Citește și: Țara unde românii pot câștiga un salariu 5.000 € lunar, dacă știu una dintre cele mai vechi meserii

Bărbatul a ţinut Liturghia acasă, după ce a fost destituit de Arhiepiscopia Craiovei. Enoriaşii îl susţin, dar Biserica spune că bărbatul este divorţat şi a dat dovadă de neascultare de mai multe ori. 

"Bărbatul de 42 de ani, din Târgu Jiu, este cercetat penal pentru că exercita slujea într-o biserică din municipiu, deși nu era preot. Mai mult, el nu i-a permis unui preot, din cadrul aceluiași lăcaș de cult, să își desfășoare activitatea profesională. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Polițiștii din Târgu Jiu au s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Târgu Jiu, exercita meseria de preot în cadrul unei biserici din municipiu, deși nu avea acest drept", transmite IPJ Gorj.

A mers la biserică, deși nu avea voie să slujească

Mândru că a câştigat cel de al doilea proces împotriva Protoieria Târgu Jiu Sud, bărbatul s-a dus ieri la biserica de unde a fost dat afară şi voia să faca el slujba acolo. Acolo era deja celălalt preot. Bărbatul nu i-a permis unui alt preot să își desfășoare activitatea profesională la acea locație.

Citește și:  Cum sunt ademeniți românii din diaspora să vină acasă. „Jumătate din bani acum, jumătate după un an”

Arhiepiscopia Craiovei l-a destituit pe Cosmin Barză la începutul acestui an

Ioniță Apostolache, Arhiepiscopia Craiovei: Preotul divorţat nu mai poate să slujească din considerente canonice într-o parohie. Nu poate să fie un exemplu pentru comunitate. Există motive de neascultare prin declarațiile pe care le-a făcut, și pe Facebook  au denigrat biserica în contextul mediatic online. Poți să aduci sminteală oamenilor care te cred pe cuvânt. 

Preotul consideră totul un abuz din partea BOR. 

Conform canoanelor, revenirea în Biserică s-ar putea face doar după pocăinţă şi o cercetare disciplinară amănunţită. Preotul, care vrea să construiască o biserică în curtea sa, spune că va merge şi în casele credincioşilor de Crăciun şi de Bobotează. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te