Un parfum pentru primar i-a adus probleme cu legea unui administrator de societate silvică. Motivul?

DE Octavia Constantinescu | 22.09.2023 - 17:36
Un parfum pentru primar i-a adus probleme cu legea unui administrator de societate silvică. Motivul? - Foto: Adevărul / imagine cu caracter ilustratic

Un primar al unei comune din judeţul Maramureş a primit, drept mită, de la administratorul unei societăţi silvice, 10.000 de lei şi un parfum. Ce a pățit administratorul?

SHARE

Un administrator de societate silvică a dat drept mită unui primar, un parfum și 10.000 de lei. Bărbatul a fost prins de DGA și s-a ales cu probleme. Iată ce a pățit. 

Mită pentru primar, un parfum și 10.000 lei

Administratorul unei societăţi silvice comerciale a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce i-a oferit suma de 10.000 de lei şi un parfum unui primar din judeţul Maramureş, a informat, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), relatează Agerpres.

Citește și:  SURSE Coaliția pregătește o creștere a TVA de la 5 la 9%. Microîntreprinderile, mai dur impozitate

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş au pus în executare joi, 21 septembrie, în urma activităţilor specifice şi în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, un mandat de aducere vizând o persoană fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DGA, din materialul de urmărire penală au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2023, aceasta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul amenajărilor silvice, i-a oferit suma de 10.000 de lei şi un recipient conţinând parfum primarului unei comune din judeţul Maramureş (martor-denunţător în cauză) solicitându-i în schimb să faciliteze atribuirea unui contract de prestări servicii privind întocmirea documentaţiei necesare în vederea reînnoirii/prelungirii valabilităţii amenajamentului silvic vizând o suprafaţă de teren împădurit aparţinând comunei respective, către societatea comercială pe care o administrează.

Persoana a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, fiind prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

"În cursul zilei de astăzi (vineri n.red.), judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", precizează comunicatul DGA.

Citeşte şi: Procurorul care ar fi pierdut banii de la percheziții la păcănele vrea pensie specială. Rupea dosare

Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Direcţia Anchete, IGPR - Direcţia de Operaţiuni Speciale şi IPJ Maramureş - Serviciul de Investigaţii Criminale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te