Un oficial suedez a încalcat regulile anti-COVID ale propriei agenții, zburând în Insulele Canare

DE Miruna Moldoveanu | 05.01.2021 - 14:39
Dan Eliasson a încălcat recomandările agenției pe care o conduce pentru a călători în Insulele Canare de Crăciun/FOTO: Getty

Dan Eliasson, directorul general al Agenției pentru situații de intervenție a Suediei, a atras critici puternice după ce a încălcat recomandările de combatere a COVID-19 ale agenției pe care o conduce și a călătorit în Insulele Canare de Crăciun, relatează Euronews.

SHARE

Dan Eliasson a avut un rol major în elaborarea răspunsului țării sale față de pandemia de coronavirus.

La începutul lunii decembrie agenția condusă de acesta a trimis un mesaj tuturor cetățenilor suedezi, îndemnându-i să evite deplasările în străinătate în timpul Crăciunului.

Însă Eliasson a fost fotografiat de mai multe ori pe insula Gran Canaria din Spania și în aeroportul din Las Palmas.

Când a fost întrebat de mass-media suedeză despre fotografii, oficialul a declarat că deja a „renunțat la multe călătorii în timpul pandemiei” și că a dorit să fie alături de fiica sa de Crăciun, aceasta locuind în Insulele Canare.

„Am sărbătorit Crăciunul cu ea și familia mea”, a declarat Eliasson pentru ziarul Expressen, adăugând că a lucrat de la distanță în timpul călătoriei.

„Am evaluat că această călătorie este necesară”, a mai spus oficialul suedez.

Mai mulți comentatori politici și utilizatori de pe social media au cerut demisia bărbatului ca urmare a controversei însă deocamdată nu există nicio reacție din partea premierului Stefan Lofven sau a celorlalți miniștri din cabinetul său.

Lofven recomandase în cadrul unei conferințe de presă din 8 decembrie ca suedezii să nu călătorească în străinătate decât dacă este absolut necesar.

Însă și premierul suedez și ministrul justiției Morgan Johansson au fost ținta criticilor după ce au fost surprinși în interiorul unor centre comerciale în luna decembrie, în pofida recomandărilor guvernului de a evita aceste locații.

Suedia a depășit 437.000 de infecții cu coronavirusul și a înregistrat peste 8.700 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, potrivit hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.