Un medic din Iași a cucerit două vârfuri care depășesc 8000 de metri fără a folosi masca de oxigen

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 02.10.2023 - 21:19
Un medic din Iași a cucerit două vârfuri care depășesc 8000 de metri fără a folosi masca de oxigen Foto: facebook/ Justin Ionescu

Medicul iesean Laura Mares a obţinut un nou succes remarcabil. Ea este prima româncă ce reușește ascensiunea a două vârfuri de peste 8.000 de metri fără oxigen îmbuteliat

SHARE

Medicul iesean Laura Mares a obţinut un nou succes remarcabil. Ea este prima româncă ce reușește ascensiunea a două vârfuri de peste 8.000 de metri fără oxigen îmbuteliat.

“Mândri că suntem români şi ducem drapelul României pe cele mai înalte culmi ale lumii!

Obiectiv îndeplinit! Ascensiunea vârfului Manaslu 8.163m, realizată fără utilizarea oxigenului îmbuteliat sau a porterilor de altitudine personali.

Eu şi Laura Mareş, am ajuns pe vârful real al muntelui Manaslu, al 8-lea ca înălţime din lume, în data de 28 septembrie 2023, la ora locală 8am. Am plecat din Tabăra 4, la 7.500m, în jur de miezul nopţii, în temperaturi scăzute şi vânt puternic ce ne punea sub semnul întrebării întreaga ascensiune, scrie Ziarul de Iași.

Un medic din Iași a cucerit două vârfuri care depășesc 8000 de metri fără a folosi masca de oxigen

Tot din motive de viscol, echipa a fost nevoită să rămână o zi în plus în Tabăra 4, la această altitudine considerată "zona morţii", datorită condiţiilor care nu au permis o ascensiune în siguranţă.

Am reuşit mai multe recorduri pentru România cu ocazia acestei expediţii, pe care vreau să le trec în revistă: Prima ascensiune românească pe vârful real al muntelui Manaslu, eu & Laura Mareş, fără oxigen suplimentar.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/avram-iancu-premiat-dupa-ce-a-inotat-pentru-intrarea-romaniei-in-schengen-a-donat-din-bani

Prima echipă integral românească Justin Ionescu & Laura Mareş, care realizează ascensiunea a două vârfuri de peste 8 mii metri fără utilizarea oxigenului suplimentar, respectiv Gasherbrum II 8.035m (Karakorum, Pakistan) în vara lui 2021 şi Manaslu 8.163m (Himalaya, Nepal) în toamna anului curent.

Prima româncă Laura Mareş ce reuşeşte ascensiunea a două vârfuri de peste 8 mii de metri fără oxigen îmbuteliat. Prima româncă Laura Mareş, care reuşeşte ascensiunea vârfului real al muntelui Manaslu, fără oxigen îmbuteliat.

Citește și: https://newsweek.ro/timp-liber/misterele-muntelui-cu-forma-de-piramida-din-romania-de-unde-s-au-extras-tone-de-aur-ce-ascunde

Justin Ionescu sunt primul şi singurul român din 2014 încoace, care a urcat două vârfuri de peste 8 mii de metri într-un singur an fără a utiliza oxigen suplimentar.

Performanţa a fost repetată în 2021, când am urcat două vârfuri într-un sezon, la distanţă de 9 zile, respectiv Gasherbrum II şi Gasherbrum I şi anul acesta cu dubla Makalu 8.485m & Manaslu 8.163m.  

Vom reveni pe 3 octombrie ora 07:40 la Aeroportul Otopeni”, scrie pe pagina de socializare a lui Justin Ionescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te