Un medic de familie a luat șpagă de peste 900 ori: Elibera, contra cost, adeverințe Covid-19

DE Alin Crișan | 13.02.2023 - 19:50
Medic - Foto: Profimedia

Medicul ar fi eliberat 926 de adeverințe de vaccinare împotriva Covid, fără ca persoanele respective să se fi imunizat.

SHARE

Un medic de familie din județul Dolj și alte două persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru vaccinare la chiuvetă. 

Citește și: Peștera din România cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa: Îi ascunde și pe Solomonari

Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie în județul Dolj, pentru luare de mită în formă continuată, fals informatic în formă continuată (fiecare câte 926 acte materiale), înșelăciune în formă continuată (6 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale) și delapidare, scrie News.ro.

De asemenea, două persoane fizice au fost trimise în judecată în stare de libertate pentru complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la fals informatic în formă continuată. Conform procurorilor, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, medicul de familie, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care și cele două cercetate în prezenta cauză, ar fi pretins şi primit mai multe sume de bani de la un număr de 926 persoane cărora le-a facilitat obținerea adeverințelor de vaccinare antiCovid 19, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv.

Din banii pretinși de intermediari de la fiecare din cele 926 persoane, suma de 200 lei/persoană (în total 185.200 lei) i-ar fi revenit medicului care ar fi procedat la înscrierea persoanelor respective în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și la eliberarea adeverințelor care atestau în mod fals că acestea erau vaccinate împotriva COVID-19.

Citește și: VIDEO Momentul în care începe cutremurul din Gorj: Doi părinți își scot în grabă copilul afară

Procurorii arată că, în afară de banii primiți în modalitatea de mai sus, inculpata ar fi solicitat și ar fi obținut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea „administrării” vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituția respectivă suma totală de 37.720 lei.

În același context, medicul de familie, după ce ar fi intrat în posesia carnetelor cu tichete de masă alocate pacienților, ar fi dat, în mod nelegal, unuia dintre intermediari un număr de 190 carnete (ce conținea fiecare câte 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei/buc - 19.000 lei) pentru a dispune de ele în interes personal.

Citește și: VIDEO Imagini inedite cu „Moș Martin” care se scarpină de un copac, în rezervația Piatra Craiului

Casa de Asigurări de Sănătate Dolj și Direcția de Sănătate Publică Dolj s-au constituit părți civile cu suma totală de 56.720 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Anterior, în cauză au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru persoane (intermediari).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te