Un interlop condamnat în dosarul „Hidra" a sechestrat și a vrut să violeze o tânără de 19 ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.09.2021 - 22:34
Foto: RODNAE Productions / Pexels
Foto: Rodolfo Clix / Pexels

Un interlop care fusese condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Hidra" , acum taximetrist a sechestrat și a vrut să violeze o tânără care venea de la o petrecere și voia să ajungă acasă cu taxiul.

SHARE

După ce a fost la o petrecere, o tânără de 19 ani a luat un taxi pentru a ajunge acasă. Însă la volan se afla un interlop, Claudiu Blăjan, condamnat în dosarul Hidra, care acum se ocupa cu taximetria. 

Citește și: VIDEO Interlopul Mircea Nebunu, fugit din țară, s-a apucat de pus gresie în străinătate: Vreți bani?

Fata se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar taximetristul a vrut să profite.

„Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată verbal de un bărbat cu privire la faptul că în dimineața zilei de 24 septembrie, fiica sa, în vârstă de 19 ani, după ce a participat la un eveniment organizat într-un local de pe raza municipiului Hunedoara, a fost lipsită de libertate, în mod ilegal, și se află într-un apartament din municipiul Hunedoara. 

Citește și: Cum a speriat Anglia mafia din Târlungeni: Interlopii au făcut 250.000 £ printr-o rețea de sclavie

Reclamantul a precizat ca a fost anunțat telefonic de o prietenă a fiicei sale despre faptul că fiica sa este ținută împotriva voinței sale într-o locuință de pe raza municipiului Hunedoara de un bărbat care s-ar fi oferit sa o conducă acasă, cu un taximetru.

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: Party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

În baza celor sesizate, polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locuința bărbatului respectiv, pe care l-au identificat în persoana unui hunedorean în vârstă de 48 de ani, deși reclamantul a precizat doar porecla acestuia și au reușit să o elibereze pe tânără. Polițiștii au stabilit că aceasta a fost sechestrata în locuința bărbatului, unde a fost condusă de acesta cu un taximetru, în dimineața zilei de 24 septembrie, în jurul orei 08.00, și ținută împotriva voinței sale”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 

Tânăra a suferit leziuni care necesită, pentru vindecare, aproximativ 18-19 zile de îngrijiri medicale.

Suspectul, care este recidivist, a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Hunedoara, unde i s-a deschis un dosar penal.

Ulterior, magistraţii Judecătoriei Hunedoara au dispus arestarea preventivă, pentru de 30 de zile, a lui Claudiu Blăjan. 

Condamnat în dosarul Hidra

Claudiu Blăjan a mai fost condamnat, în trecut, în dosarul Hidra, al „mafiei fierului vechi” din Hunedoara.

Operaţiunea „Hidra” a fost coordonată în vara anului 2006 de Traian Berbeceanu şi Laura Codruţa Kovesi. Atunci, peste 40 de hunedoreni au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv în dosarul reţelelor de infractori care s-au îmbogăţit de pe urma furturilor din Combinatul Siderurgic Hunedoara. 

Cea mai mare pedeapsă de 14 ani de închisoare a primit-o Andrei Gheorge Raita, acuzat, printre altele şi de tentativă de omor calificat, urmat de Samson-Marin Varga, care a fost condamnat la 11 ani şi 6 luni.

Alte 15 persoane au mai fost condamnate la pedepse de închisoare cu executare: Florin Dumitraş – 6 ani, Florin-Vasile Raita – 5 ani, Nicolae Raita – 8 ani, Bela Raita – 5 ani, Daniel-Nicoae Bădiţă – 8 ani, Romulus-Diomente Jelea – 5 ani şi 6 luni, Claudiu-Constantin Blăjan – 5 ani, Gheorghe Ioniţă – 5 ani, Aurel-Constantin Gordaş – 7 ani, Ioan-Olimpiu Bararu – 7 ani, Nicolae-Adrian Grozav – 5 ani, Augustin Iakab – 5 ani, Alin-Gabriel Cociş – 9 ani, Marius Barticel – 6 ani şi Ovidiu-Iuliu Mărginean – 5 ani şi 6 luni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te