Influencer arestat după ce a luat bani de la oameni promițându-le că-i ajută cu proiecte pe fonduri

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.11.2023 - 13:09
Un influencer a fost arestat după ce lua bani de la oameni promițându-le că-i ajută cu proiecte UE - Foto: Youtube/ Imagine cu caracter ilustrativ

Influencer arestat după ce a luat bani de la oameni promițându-le că-i ajută cu proiecte pe fonduri

SHARE

Robert MTK, un influencer român, a fost arestat după ce lua bani de la oameni promițându-le că-i ajută cu proiecte pe fonduri europene.

Un influencer a fost arestat după ce lua bani de la oameni promițându-le că-i ajută cu proiecte UE

Tânărul, cunoscut în mediul online pentru „afacerile sale”, a fost prins după ce a înselat mai multe persoane. Le promitea că îi va ajuta cu diferite proiecte pentru a obține bani europeni, iar după ce încasa avansul, se făcea dispărut.

„Un tânăr care le promitea oamenilor câștiguri ușoare, prin investiții cu fonduri europene, a fost reținut de polițiștii din București, după ce a înșelat zeci de clienți.

Citește și: FOTO Fiica Andreei Esca, BMW Seria 2, de 70.000 €, la 22 de ani. Spune că nu ia bani de la părinți

Polițiștii spun că individul era administratorul unei firme de consultanță, care ar fi trebuit să îi ajute pe oameni să redacteze și să depună proiecte pentru a obține bani europeni.

După ce încasa un avans consistent, tânărul dispărea fără urmă și îi lăsa pe clienți cu ochii în soare. În mediul online, poza într-un antreprenor de succes și nu de puține ori a fost invitat în podcasturi să vorbească despre succesul lui”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Robert MTK, prins după ce a înșelat mai multe persoane

„Nu vă mai gândiți frații mei atât la bani! Că nu sunt atât de importanți cum par! Sunt alte chestii de o mie de ori mai importante de care trebuie să fim recunoscători zilnic”, spunea acesta în mediul online.

Sunt cuvintele pe care Robert Matache, cunoscut în mediul online drept Robert MTK, le transmitea urmăritorilor săi. Cel mai probabil mesajul avea rolul de a-i liniști pe oamenii care i-au dat crezare și au apelat la serviciile lui, apoi au rămas faliți.

De câțiva ani de zile, pe toate rețelele de socializare, Robert MTK își promovează firma de consultanță în domeniul fondurilor europene.

Cu alte cuvinte, le promite clienților că le redactează și depune proiectele pentru afaceri din bani europeni. În realitate, anchetatorii spun că totul ar fi o țeapă. Robert MTK, dar și asociații săi au fost săltați de oamenii legii după ce 28 dintre clienți au depus plângere pentru înșelăciune.

Ca să pară cât mai credibil, tânărul se afișează pe rețelele de socializare îmbrăcat în haine scumpe, la volanul unor bolizi de lux. Mulți s-au lăsat păcăliți de stilul de viață extravagant și au plătit între 500 de lei și 14.000 de lei ca Robert să le obțină fondurile pentru afaceri. 

După ce banii erau virați în conturile firmei, MTK dispărea fără urmă și nu le mai răspundea victimelor. A fost implicat în mai multe scandaluri, însă mereu a găsit justificări atunci când a fost confruntat.

Silviu Faiăr este unul dintre influencerii care l-au deconspirat pe Robert MTK încă de anul trecut. Chiar și așa, așa-zisul afacerist tot a reușit să facă noi victime.

Citește și: VIDEO Buhnici a reușit să îndoaie un BMW i5 de test în parcarea de la Mall. Cum a reușit performanța

„Mi se pare că e așa o repetitivitate a genului ăsta de combinații în care oameni de 20-30 de ani se apucă de făcut combinații. Că-s legale, că nu-s legale, n-avem de unde să știm până nu intervin autoritățile”, a declarat Silviu Faiăr.

Numărul celor înșelați de MTK ar putea fi mult mai mare. La percheziții, anchetatorii au descoperit peste 500 de contracte pe care Robert le-a încheiat cu alte persoane, pentru consultanță cu privire la redactarea unor proiecte.

„Eu am o vorbă care a devenit cumva foarte relevantă pentru oamenii ăștia din șleahta lui Robert Matache: fii șmecher doi-trei cinci ani și pe urmă intră la pușcărie”, a adăugat Silviu Faiăr.

După 24 de ore petrecute în spatele gratiilor, tânărul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit știrilekanald.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te