Un indian s-a vaccinat de cel puțin opt ori împotriva COVID-19

DE Daniel Toșa | 07.01.2022 - 14:08
Un indian s-a vaccinat de cel puțin opt ori împotriva COVID-19/FOTO: Unsplash

Un bărbat din India s-a vaccinat de cel puțin opt ori împotriva COVID-19 în 2020, a anunțat un oficial din domeniul sănătății citat de BBC.

SHARE

Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, susține că a primit 11 doze până acum în statul Bihar și că vaccinul l-a ajutat să scape de dureri și „să rămână sănătos”. El mai spune că n-a suferit nicio reacție adversă.

Poștașul pensionat a fost împiedicat săptămâna trecută să fie vaccinat din nou, pentru a 12-a oară după cum susține el. Autoritățile au pornit o anchetă pentru a stabili cum Brahmdeo Mandal, care locuiește alături de familia lui în districtul Madhepura, a reușit să fie imunizat de mai multe ori.

„Am găsit deja dovezi potrivit cărora el a primit opt doze în patru locuri diferite”, a declarat pentru BBC Amarendra Pratap Shahi, chirurgul civil din districtul Madhepura.

Citește și: 20.000 lei/lună salariu și 3.000 lei/sporuri pentru secretarul general al deputaților, propus de PSD

Vaccinarea populației din India a început anul trecut, în ianuarie, fiind folosite două seruri dezvoltate și produse local, Covishield și Covaxin. Acestea se administrează în două doze.

Vaccinarea este voluntară și au fost înființate peste 90.000 de centre de imunizare în întreaga țară, majoritatea operate de autorități.

Printre acestea se află și centre de vaccinare care oferă imunizare pe loc, fără să fie nevoie de o programare anterioară online. Beneficiarul trebuie doar să prezinte o dovadă a identității sale (carte de identitate, permis de conducere, etc.) pentru a se înregistra.

Citește și: 12 miniștri, „incompatibili” cu domeniul administrat. IT-ist la transporturi, contabil la turism

Datele adunate din centrele de vaccinare sunt încărcate în portalul național de vaccinare din India, CoWin.

Primele informații din anchetă arată că Mandal a reușit să se vaccineze de două ori într-un interval de jumătate de oră, în aceeași zi, iar ambele doze "au fost înregistrate în portal".

„Suntem uimiți că s-a putut întâmplat asta. Pare să fie vorba de o eroare a portalului. Totodată, încercăm să vedem dacă este vorba și de neglijența celor care administrează centrele de vaccinare", a mai spus Amarendra Pratap Shahi.

Expertul în sănătate publică Chandrakant Lahariya spune că acest lucru s-ar fi putut întâmpla doar dacă datele de vaccinare din centre ar fi fost încărcate în portal cu mare întârziere. „Dar încă mă întreb cum nu a fost detectat cu atâtea doze făcute într-un interval atât de lung”.

Brahmdeo Mandal și-a notat data, ora și centrul în care a primit fiecare vaccin și susține că a primit 11 doze în perioada februarie-decembrie 2020.

El a declarat pentru BBC că a mers la centre de vaccinare din districtul Madhepura, dar și la centre din cel puțin două districte vecine, pentru a primi dozele. Totodată, el ar fi folosit cărți de indentitate diferite pentru a se înscrie la centre.

Mandal spune că a fost „vraci” în satul său, înainte să devină poștaș și „știe câte ceva despre boli”. „După vaccinuri mi-au dispărut toate durerile din corp. Aveam dureri de genunchi și mergeam în baston, acum merg normal și mă simt bine”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te