Un fost ofițer la "Doi și-un sfert" coordona paza fraților Tate. Șoferii aveau pregătire militară

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.01.2023 - 21:41
Bigdan Stancu, fost ofițer al serviciului secret al MAI, a coordonat paza fraților Tate Foto: Facebook/INQUAM Photos Bogdan Stancu

Un fost ofițer al serviciului de informații al Ministerului de Interne, celebrul "Doi și-un sfert" este cel care le-a coordonat paza fraților Andrew și Tristan Tate cu ajutorul unor oameni cu pregătire militară.

SHARE

Fostul ofițer a devenit acum martor în dosarul fraților Tate.

Bogdan Stancu, care a lucrat în trecut în Ministerul de Interne, la fosta unitate Doi și-un sfert, spune că fraților Tate „le era teamă că cineva ar putea să le facă rău”, motiv pentru care au angajat oameni cu pregătire militară.  

„Eu am ajuns la ei în urmă cu aproximativ doi ani. Le-am securizat casa, m-am ocupat de tot ce ţine de sistemele de securitate. Ulterior, m-au întrebat dacă pot să-i ajut în legătură cu siguranţa lor, deoarece le era teamă că cineva ar putea să le facă rău. Le-am spus că pot să-i ajut. Aveau nevoie de noi să-i ducem în siguranţă. Şoferii pe care i-am angajat aveau anumite calităţi, nu erau oameni obişnuiţi, ci erau persoane care aveau pregătire militară”, a declarat Bogdan Stancu, fost ofiţer DGPI.

Citește și: Interlopul Kalu rămâne și fără casă după ce a vrut să-l ucidă pe Românu din cauza soției

Totodată, aceasta a declarat că poliţiştii i-au percheziţionat cele două locuinţe pe care le deține, fiind implicat, în acest caz, în calitate de martor.

„Poliţiştii au făcut percheziţii în ambele locuinţe pe care le deţin. Mi-au luat telefonul, l-au sigilat şi va fi deschis în prezenţa mea, deoarece, repet, am o calitate de martor, nu de suspect”, a spus Bogdan Stancu la Antena 3 CNN.

Citește și: Frații Tate, vizitați în arest de consulul Marii Britanii la București. Fosta polițiștă, în permisie

Referitor la amenințările despre care vorbesc anchetatorii în acest dosar, Bodgan Stancu a spus că nu are cunoștință. 

Frații Tate au rămas fără mașinile de lux

Poliţişti şi reprezentanţi ai ANABI au ridicat maşinile asupra cărora a fost pus sechestru asigurător în dosarul in care sunt implicaţi fraţii Tate, aflate în Pipera.

Citește și: Ministrul Culturii: Mergem pe o programă care este aceeaşi şi pe vremea lui Spiru Haret

Acestea ar fi fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante, constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, a precizat IGPR.

Citește și: Horia Tomescu: Buget de 20,4 milioane lei pentru 6 proiecte ale Administraţia Spitalelor București
 
Şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat au fost identificate. 

”Cu privire la infracţiunea de viol s-a reţinut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată ar fi fost constrânsă, în două ocazii diferite, de o persoană prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale.  Au fost descoperite 11 autoturisme de lux, deţinute sau utilizate de persoanele bănuite.  Cele 4 persoane bănuite au fost reţinute, ulterior fiind arestate preventiv”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te