Un extremist american susținător al ideologiei „supremaţiei albe” căutat în SUA, prins în București

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.03.2023 - 13:55
Cătușe - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un american, fondator al unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe în SUA a fost reținut în București. Bărbatul era căutat pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a decis arestarea provizorie, în vederea extrădării, a unui cetăţean american căutat în Statele Unite ale Americii pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă, fiind unul dintre fondatorii unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe în SUA.

Un extremist american susținător al ideologiei „supremaţiei albe” în SUA, prins în București

"La data de 29 martie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în municipiului Bucureşti, un bărbat, de 33 de ani, cetăţean american, urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane, pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, autorităţile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării românului, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 - octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California şi în alte părţi ale SUA, bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic şi să folosească tactici de luptă şi violenţă fizică împotriva persoanelor şi grupurilor care nu au susţinut ideologia lor.

Citește și: Trump, primul președinte al SUA inculpat penal. Va fi fotografiat, amprentat. Prima reacție

Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie.

Citește și: Ce sunt e-fuels, combustibilii care salvează mașinile pe benzină și motorină din 2035. Litrul e 54 €

"De asemenea, împreună cu alţi reprezentanţi ai mişcării, ar fi postat online videoclipuri şi imagini cu aceştia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini şi clipuri video în care aceştia agresau persoane la întrunirile politice, însoţite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremaţie a rasei albe", potrivit Agerpres.

În urma depistării, bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 30 martie, un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării, potrivit Agerpres.

În prezent, cetăţeanul american se află încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te