Un condamnat, numit de Costel Alexe într-un organism care are ca scop sporirea eficienței poliției

DE Miruna Moldoveanu | 19.02.2021 - 13:10
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași/FOTO: Inquam Photos/George Călin

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, l-a numit pe Marius Grațian Benchea, un condamnat penal aflat în perioada de supraveghere, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), scrie ReporterIS.

SHARE

Printre colegii lui Benchea din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), organ care, conform legii, funcționează în „scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului polițienesc”, se află șefii Inspectoratului Județean de Poliție și de Jandarmi, ai Poliției Locale și unul dintre subprefecți.

Pe data de 11 martie 2019, printr-o sentință care a devenit definitivă prin neapelare, Benchea (31 de ani) a fost condamnat la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani, deoarece a fost prins de polițiști conducând un autoturism fără a avea permis. Incidentul a avut loc pe 22 august 2017, orele 05.00, pe DJ 249 A, pe direcția Bosia-Mânzătești. Mașina Ford Focus fusese oprită, pentru control, de organele de cercetare penală din cadrul I.P.T.F. Iași – Sectorul Poliției de Frontieră Iași. „La volanul autoturismului se afla inculpatul, iar pe bancheta din spate se aflau martorii B.F. și L.R.M. Inculpatul a prezentat documentele mașinii declarând verbal că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Conform adresei SPCRPCIV-Iași nr. xxxxx/11.10.2017 inculpatul nu figurează în evidență cu permis de conducere”, se scrie în sentința penală de condamnare a lui Benchea. Acesta a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că „a condus autoturismul pe distanța cuprinsă între parcarea din apropierea Primăriei Bosia și până la ieșirea din localitate, când a fost depistat de către polițiștii de frontieră și că cei doi martori ocupanți ai autoturismului nu cunoșteau faptul că el nu deține permis de conducere.”

În perioada imediat următoare, Benchea va avea puține emoții pentru respectarea punctelor a) și b) deoarece întâlnirile cu consilierul de probațiune ar putea să se suprapună cu datele de desfășurare ale ședințelor ATOP, organism în care fost numit de Alexe cu mare emfază, în calitate de coordonator al unui ONG intitulat Serviciul Voluntar de Ambulanță. Astfel, în anunțul desemnării lui Benchea și a altor doi membri ai societății civile în ATOP, Alexe a declarat: ”Am optat pentru trei personalități ale societății civile, care pot aduce plus valoare prin calitatea umană și profesională în activitățile viitoare pe care le vor desfășura ca membri ai ATOP, scrie ReporterIS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te