Detalii despre tragedia de la Iași. Bebelușul aruncat pe geam de mamă a murit. A vrut să-l salveze

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.01.2024 - 13:57
Bebelușul aruncat pe geam de mamă a murit Foto: Observatornews.ro

Bebeluşul în vârstă de 4 luni pe care mama lui, o doctoriță rezidentă l-ar fi aruncat pe fereastră în timp ce un incendiu le cuprinsese locuința, a murit din cauza leziunilor multiple. Și mama este în stare gravă.

SHARE

Bebelușul în vârstă de 4 luni pe care mama lui l-ar fi aruncat pe geam în speranța că îl va salva de incendiul care le cuprinsese locuința, a murit. 

El fusese transferat, miercuri seara, la Spitalul de Neurochirurgie, după ce anterior a fost internat la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Un bebeluș de 4 luni, pe care mama lui l-ar fi aruncat de la etaj în timpul unui incendiu, a murit

Copilul se afla în comă de gradul IV, stop cardio-respirator resuscitat. În urma investigaţiilor biologice şi imagistice făcute de specialiştii de la Pediatrie, bebeluşul a suferit şi un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi abdominală.

Şi starea mamei, o femeie de 30 de ani, este gravă. Ea este internată la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cu arsuri de gradul II A şi III B pe 12 % din corp, localizate la nivelul hemitoracelui şi mâinii drepte. Ea are şi fractură complexă de bazin, fractură complexă de sacrum, fracturi costale stângi.

Citește și: Incendiu pe calea ferată în București. Ard vagoane dezafectate în apropiere de Gara Basarab

Medicii spun că şi în cazul ei prognosticul este rezervat.

Reamintim că miercuri după-amiaza o femeie de 30 de ani a sărit, împreună cu bebeluşul său, de la etajul trei al unui bloc de pe Aleea Decebal din municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări.

Din acelaşi bloc pompierii au evacuat 10 persoane, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier şi diverse produse textile. Urmează să fie stabilită cauza producerii incendiului.

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz, urmând ca, în funcţie de rezultate, să fie luate măsurile care se impun.

A învelit copilul în mai multe pături și haine

Tragedia a avut loc miercuri, cu puțin înainte de ora 15:00, într-un bloc din cartierul Cantemir, din Iași. În apartamentul în care familia se mutase de curând a izbucnit un incendiu, conform Ziarul de Iași

Întrucât ușa ar fi fost blocată de flăcări, femeia a luat o decizie dramatică: să își arunce bebelușul pe geam, după care a sărit și ea.

Citește și: Unul dintre copiii morți în incendiul de la Ferma Dacilor era al patronului. Cere răgaz în anchetă

Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia, scrie sursa citată, l-ar fi învelit pe băiețelul de 5 luni în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere.

Potrivit martorilor, la venirea ambulanței, aceasta ar fi strigat, cu ultimele puteri, la medici că bebelușul este în apropiere, să-l caute sub pături și să îl salveze.

 Vecinii au povestit că din locuința femeii se auzeau frecvent certuri, iar de sărbători femeia ar fi apelat la o vecină după ce ar fi fost agresată de tatăl copilului. Între timp, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat: incendiul a izbucnit accidental sau a fost pus intenționat.

Soțul femeii a fost dus la audieri: "Nu eu am pus focul, doar era soţia mea", le-ar fi spus acesta oamenilor legii. Familia locuia de puțină vreme în bloc, spun vecinii, care i-ar fi auzit pe cei doi soți certându-se adesea.

Oamenii din bloc susțin că, de multe ori, neînțelegerile ar fi degenerat în violențe, iar femeia își lua bebelușul și pleca la părinții ei. Ultima oară, bărbatul şi-ar fi agresat soţia chiar de Crăciun, iar ea s-ar fi refugiat câteva ore la o vecină, potrivit Antena 3CNN.

 Până să intre în concediul maternal, femeia lucrase ca medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, mai scrie presa locală. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Anchetatorii s-au întors, joi dimineață, în apartamentul familiei, pentru a căuta noi probe care să facă lumină în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te