Un bărbat care este milionar, trăiește din gunoaie și cheltuie doar 5 euro pe lună. De ce face asta?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.02.2024 - 18:10
Un bărbat care este milionar, trăiește din gunoaie și cheltuie doar 5 euro pe lună. De ce face asta? - Foto: Profimedia / imagine cu rol ilustrativ

Un bărbat care este milionar, trăiește din gunoaie și cheltuie doar 5 euro pe lună. De ce face asta? Ce spune despre miile de euro pe care le are, dar și despre casele deținute.

SHARE

Un bărbat care este milionar, trăiește din gunoaie și cheltuie doar 5 euro pe lună. De ce face asta? Ce spune despre miile de euro pe care le are, dar și despre casele deținute.

Bărbatul milionar care trăiește din gunoi

Un pensionar de 80 de ani care caută prin gunoaie este, în realitate, milionar. A strâns bani toată viața și a cumpărat zece case, pe care le închiriază.

Citește și: Concediată, Teo Trandafir și-a găsit un nou loc de muncă. Unde vă întâlniți cu ea

Heinz B. arată ca o persoană nevoiașă fără adăpost, dar în realitate este un om bogat.

Acum doi ani, deținea șapte case, două apartamente și le-a arătat reporterilor Bild carnetul său de economii, cu 500.000 de euro. Acum are doar 15 euro în economii - pentru că tocmai a retras 700.000 de euro pentru a-și plăti a zecea casă în numerar. Totuși, mai are încă 100.000 de euro în depozite la termen, la o altă bancă, ca să nu piardă dobânda.

„Trăiesc cu economie, așa am crescut!", a explicat el. În fiecare lună, inginerul electrician primește o pensie de 3.600 de euro de la fostul său loc de muncă.

A fost funcționar public la Oficiul de Telecomunicații. Spune că își permite doar „un singur lux”: o conexiune la internet și un laptop. Nu își dorește un telefon mobil: „Asta m-ar costa 10 euro în plus pe lună!", mărturisește el.

Deși este milionar, alege să mănânce din gunoi

Heinz B. economisește cel mai mult la mâncare: „Nu cheltui nici măcar cinci euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr puțin ulei pentru prăjit sau ceva, când se termină. Dar cea mai mare parte a alimentelor le găsesc la gunoi.

Oamenii sunt risipitori, aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o familie întreagă. De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi aruncă restul la gunoi."

Heinz B. se plimbă în fiecare zi pe o bicicletă veche, colectând deșeuri voluminoase și alimente aruncate la gunoi.

De asemenea, vecinii săi atârnă de ani de zile mâncare expirată pe gardul pensionarului. El acceptă cu plăcere - și în schimb le oferă vecinilor articole bine conservate din deșeuri voluminoase.

El a dezvăluit și de ce și-a investit banii în imobiliare: „Acestea își pierd cel mai puțin din valoare în timpul inflației. Sau ați putea cumpăra și un lingou de aur." El preferă să cumpere case în apropiere, la care poate ajunge cu bicicleta, deoarece în continuare face el însuși toate reparațiile pentru chiriașii săi.

Citește și: Artistul care a pierdut 1 mil. € și a ajuns pe străzi, salvat de un „înger”. Abia începuse divorțul

Și aici economisește mulți bani: „Meseriașii cer 55 de euro pe jumătate de oră. Oricum, închirierea nu prea merită - nu poți cheltui atâția bani."

Dar cine îi va moșteni averea într-o zi?: „Nu am nicio idee... Am câțiva veri îndepărtați, dar ei nu pot plăti impozit pe moștenire. Poate că voi da casele chiriașilor...", spune pensionarul milionar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te