Un actoraș de la Hollywood, arestat pentru o schemă Ponzi cu care a câștigat 227 milioane $

DE Adina Mutăr | 09.04.2021 - 20:39
Zach Avery a câștigat 227 milioane $ cu schemă Ponzi/Foto: CNN

Zachary J. Horwitz, un actor neînsemnat de la Hollywood, a fost arestat la Los Angeles, sub acuzația că ar fi condus o schemă masivă Ponzi prin care a fraudat investitorii cu suma de 227 milioane dolari.

SHARE

Horwitz, în vârstă de 34 de ani, care a apărut în filme minore sub numele de scenă Zach Avery, a fost acuzat că a fabricat e-mailuri de la directori HBO și Netflix despre acorduri de distribuție de filme inexistente, în încercarea de a evita cererile de plată din partea investitorilor.

Horwitz și-a lansat compania 1inMM Capital în 2013. El le-a spus investitorilor că are contracte cu HBO, Netflix și alte platforme online pentru drepturi de distribuție, potrivit FBI. Raportul companiei din 2015 promitea „rentabilități solide și investiții sigure”.

Citește și

FOTO Nicolas Cage, 57 de ani, și-a găsit pentru a cincea oară jumătatea. Are 26 de ani

Globurile de Aur 2021: Filmul ''Nomadland'' şi serialul ''The Crown'', marii câştigători ai galei

 

Fiecare investiție a fost legată de drepturile pe un anumit film. Într-un caz, a spus agentul FBI, JJMT a acordat companiei lui Horwitz 742.250 de dolari pentru a plăti drepturile de distribuție pentru filmul „Bitter Harvest”, cu o rambursare promisă în termen de șase luni de 999.845 USD - o rentabilitate de 35%.

Promitea distribuirea filmelor prin HBO și Netflix

Horwitz i-a trimis companiei JJMT un acord de la HBO pentru distribuirea filmului în Africa și America Latină timp de trei ani. Presupusa semnătură a „președintelui operațiunilor” pentru HBO Latin American Holdings era falsificată, potrivit FBI.

„În realitate, nici Horwitz, nici 1inMM Capital nu s-au angajat vreodată în corespondența prin e-mail cu Netflix sau HBO și nu au avut vreodată vreo relație de afaceri cu Netflix sau HBO”, se arată în raport.

Potrivit agentului FBI John Verrastro, care a condus ancheta, Horwitz a trimis investitorilor sticle de Johnnie Walker Blue Label Scotch împreună cu raportul anual al companiei din 2015, care a evidențiat o „bibliotecă” de 52 de filme pe care compania sa le distribuia în Africa, Australia, Noua Zeelandă și America de Sud.

A dus o viață de lux

Lista filmelor includea filmul de groază din 2012 „Lorzii din Salem” și filmul de acțiune „Kickboxer” din 1989 cu Jean-Claude Van Damme.

Cu banii rezultați din frauda masivă, Horwitz a dus o viață demnă de o celebritate de la Hollywood, cu vilă, mașini luxoase și vacanțe extravagante.

Agenții FBI l-au arestat pe Horwitz pentru o acuzație de fraudă la domiciliul său din Beverlywood.

Acesta s-a prezentat marți în instanță, care a stabilit eliberarea până la proces pentru o cauțiune de un milion de dolari.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te