Ultimul mesaj trimis mamei de tânărul care a murit după o operație la cot. Ce i-a spus despre medici

DE Alex Darvari | 17.03.2023 - 09:32
Ultimul mesaj trimis mamei de tânărul care a murit după operație la cot - Foto: Facebook

Ultima personă care a vorbit cu tânărul de 28 de ani ce a murit după o banală intervenție la cot este mama acestuia. Tânărul părea că se simte bine și are moralul ridicat. Nimic nu prevestea drama care avea să se întâmple peste câteva ore.

SHARE

Mama tânărul a avut un schimb de mesaje cu mama cu numai câteva ore înainte să fie operat la cot și să moară.

Reamintim că un tânăr de 28 de ani, doctorand la Universitatea din Iași, a murit pe masa de operație a spitalului din Vatra Dornei. Tânărul se internase cu o fractură la mână și în ziua în care urma să fie operat a decedat, imediat după anestezie. Tânărul se accidentase la un meci de fotbal cu prietenii. Poliția și spitalul au deschis anchete.

Citește și: Fostul președinte rus Medvedev a cerut companiei Wagner asasinarea ministrului italian al Apărării

Mama tânărului cercetător, Mihaela Linu, povestește că ultima oară a vorbit cu fiul ei marți seara, înainte de operație. Frântă de durerea pierderii unicului său copil, nu-și poate explica ce s-a întâmplat și îndreaptă degetul acuzator spre medicul anestezist Mihai Simu, pe care îl învinovățește de moartea fiului ei.

Ultimul mesaj trimis mamei de tânărul care a murit după operație la cot

Mihaela a prezentat o conversație pe WhatsApp, pe care a avut-o cu Valeriu în seara premergătoare operației. Era îngrijorată că tânărul a fost programat pentru operație abia după o săptămână de la producerea accidentul la fotbal și și-a întrebat fiul dacă amânarea ar fi generată de faptul că Valeriu n-a dat bani la medici.

Citește și: Zeci de bătrâni din SUA, jefuiți de o grupare de români. ANABI a confiscat mașini de lux de 800.000€

Tânărul i-a răspuns că nu și că toți medicii care urmau să se ocupe de el l-au vizitat și s-au comportat foarte bine. De asemenea, i-a scris mamei lui că în noaptea precedentă nu a dormit „aproape deloc” din cauză că un coleg de salon s-a plâns permanent de dureri și el a mers să caute asistenta, să-i administreze un calmant, și că a avut tensiunea arterială 13, „de frică de operație”, potrivit monitorulsv.ro


Cercetarea se concentrează pe modul în care s-a făcut anestezia

Medicul care i-a făcut anestezia tânărului venit la spitalul din Vatra Dornei pentru o operație la cot și care a decedat spune că a fost un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă. El susține că nu a greșit cu nimic. 

Valentin Stan, managerul Spitalului Vatra Dornei a spus: "Pacientul a fost internat pe 13 martie pentru intervenție chirurgicală, programată pentru data de 15. I s-au făcut investigațiile necesare premergătoare acestei operații. A fost introdus în sala de operație, făcută anestezia și a intrat în stop cardio-respirator." 

A fost resuscitat 70 de minute, dar nu au existat rezultate

Mihai Simu, medic anestezist Spitalul Municipal din Vatra Dornei: "Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.  

A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat. Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată.

Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare." 

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a spus: "Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată printr-o adresă scrisă de către reprezentanții Spitalului Municipal Vatra Dornei.

Având în vedere suspiciunile ridicate a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, moarte suspectă."

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te