Ucigașa de la Mangalia își dezvăluie secretul întunecat. A ucis pentru câteva vorbe: "Tremuram"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.08.2023 - 09:25
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Tânăra acuzată de crima de la Mangalia care a oripilat o țară întreagă și-a dezvăluit întreaga poveste anchetatorilor. Totuși rămân câteva semne de întrebare cu privire la modul cum a acționat după comiterea faptei.

SHARE

Criminala a explicat că totul s-a întâmplat într-un moment de furie extremă. Atunci a fost momentul în care a decis să-și atace prietena din copilărie, însă rămân suspiciuni cu privire la caracterul calculat al modului în care a încercat să elimine probele. Femeia a acționat ca un criminal în serie fără scrupule.

Ucigașa de la Mangalia își dezvăluie secretul întunecat

Ea a precizat în fața anchetatorilor că a imitat gesturi din filme. 

"Am recunoscut fapta pentru că am văzut în filme că, dacă recunoști, primești o pedeapsă mai ușoară. Am fost cele mai bune prietene de-a lungul anilor", a dezvăluit ea.

Conflictul dintre cele două femei a început cu mult timp în urmă. Loredana, suspecta, era invidioasă pe succesul Alinei, victima. Încercând să controleze viața acesteia, Loredana a cerut chiar mutarea într-o altă cameră de hotel, pentru a o presa pe Alina. Când Alina a decis să plece de bunăvoie, Loredana a simțit că își pierde total controlul.

Citește și: VIDEO Au apărut imaginile din noaptea crimei din Mangalia. Loredana cară singură geamantanul

"Au avut discuții contradictorii cu Elena cu privire la plecarea ei acasă, pentru că știam că vrea să părăsească hotelul. În camera noastră era un cuțit de bucătărie pe care îl foloseam pentru gătit. Într-un moment de furie, deoarece Elena răspundea evaziv, am luat cuțitul de pe raft și am ezitat inițial, apoi am înjunghiat-o. Nu am avut intenția să o omor, dar mi-am pierdut total controlul și am săvârșit aceasta faptă", a mărturisit ea.

Gelozia a transformat-o într-o criminală sângeroasă

Unul dintre motivele invidiei Loredanei față de prietena sa a fost relația strânsă pe care Alina o avea cu iubitul său. Loredana a încercat de mai multe ori să îndepărteze pe Alina de iubitul ei și să trăiască doar ele două, așa cum făceau în copilărie.

"Loredana îi sugera tot felul de prostii Alinei. I-a spus de multe ori să mă înșele. Cred că era geloasă pe relația noastră, pentru că ea avusese înainte o relație abuzivă și era geloasă că eu nu mă comportam așa. Alina era fericită cu mine și îmi povestea totul despre relația noastră, ceea ce a stârnit invidia. Ea se amesteca adesea în relația noastră, încercând să ne despartă. A observat că nu poate, iar în ultimul timp, Loredana îmi trimitea mesaje că Alina avea o relație cu un băiat și că trebuie să o părăsesc", a relatat Sergiu, iubitul Alinei.

Citește și: Cu cine a vorbit la telefon Loredana după ce și-a ucis prietena. ”Nu dă doi bani pe tine!”

"Autoarea a explodat pur și simplu și nu a mai putut controla situația, iar acest lucru a dus la omorul persoanei pe care o invidia. Este vorba despre invidie, ură și gelozie într-adevăr", explică Dan Antonescu, specialist în criminologie.

Ultimele clipe din viața Alinei

După atac, Loredana a menționat că a stat lângă Alina timp de jumătate de oră, până când aceasta a murit. În acest timp, Alina s-a luptat cu ultimele ei speranțe de viață, zgâriind-o și lovind-o pe Loredana, urme care au fost descoperite ulterior de anchetatori. După moartea Alinei, Loredana a încercat să facă tot ce a putut pentru a nu fi considerată principalul suspect.

"Camera s-a murdărit cu sânge de pe pat, mochetă și saltea. Am început să curăț camera, ștergând urmele de sânge de pe mochetă și perete. Am luat lenjeria și hainele murdare de sânge și le-am pus într-un sac de plastic albastru. Dimineața, în jurul orei 10:00, am dus acest sac în tomberonul hotelului. Cuțitul l-am ascuns sub salteaua patului meu, apoi, după ce am dus sacul, mi-am amintit și de cuțit, l-am pus într-un sac galben pentru gunoi și l-am dus la gunoi", a dezvăluit Loredana, potrivit Antena 3.

Chiar a încercat să influențeze taximetristul care transportase valiza cu cadavrul Alinei, plătindu-i de zece ori mai mult pentru cursă.

"Sunt traumatizat rău, mă doare capul. Sunt distrus, vă spun. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-a omorât și pe mine. Nu știam ce era în geantă, altfel aș fi refuzat să o transport. Vreau să renunț la taximetrie, nu mai vreau să fac asta, pentru că am familie acasă", a dezvăluit și taximetristul.

Atât modul în care a acționat, cât și declarațiile date procurorilor sugerează că Loredana a planificat totul în mod calculat. Inițial, ea a vrut să ducă valiza cu cadavrul la Vaslui, pentru a îndepărta suspiciunile că omorul s-a petrecut la mare, sperând să îndepărteze anchetatorii cât mai mult de ea. Când acest plan a eșuat, a încercat o nouă tactică, crezând că asta o va ajuta. Atunci a fost momentul în care a ascuns cadavrul prietenei sale într-o valiză și a abandonat-o într-un parc din Mangalia.

Valiza a fost găsită de un trecător care a alertat poliția. Acum tânăra riscă să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor ținând cont de gravitatea faptelor sale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te