TVR, rușinată cu prezența lui Năstase la Fuego: îl cenzurează pe FB, îl bagă pe post pe ușa din dos

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.12.2020 - 13:50
Năstase / FB - TVR

Postul public de televiziune i-a închinat ode lui Adrian Năstase numindu-l: pedagog, capacitate, iubitor de sublim. La puțin timp după ce Newsweek România a semnalat acest aspect, TVR a șters postarea făcută pe Facebook.

SHARE

Adrian Năstase va fi invitatul lui Fuego la emisiunea „Drag de România mea” care se va difuza, duminică, pe postul public de televiziune. Pe pagina emisiunii a fost prezentat momentul în care Adrian Năstase va fi intervievat și îi va fi înmânat un premiu de către cântărețul Fuego.

Au curs omagiile pentru Năstase

„Duminică, 13 decembrie, la TVR 2, cele două părți ale emisiunii „Drag de România mea!” vor fi difuzate separat. Prima parte o puteți urmări de la ora 13:00, iar cea de-a doua parte de la ora 18:00. Asta pentru că duminica aceasta, 13 decembrie, la TVR 2 se va transmite în direct, Campionatul European de Gimnastică! Printre invitați, cu mărturisiri, cu povești despre cultură, educație, despre pictură, cu rememorarea lui Cornel Fugaru și cu alte amintiri, se numără și domnul Adrian Năstase.

Acesta este un important om politic și de cultură al României, pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, de aproape 30 de ani, erudit, cu o capacitate incontestabilă, cu o vastă cultură strânsă în ani de pregătire, de studiu intens și de dragoste față de sublim și față de lucrurile cu adevărat importante în viață.
Fost prim ministru al României, șef al diplomației, un luptător pentru păstrarea identității naționale, realizând numeroase performanțe în plan cultural, peste 23 de muzee, numeroase volume publicate și proiecte care vor rămâne în timp.

Un diplomat prin excelență, un intelectual rasat, care-a dovedit că arma cea mai de preț a unei atitudini este eleganța. Demnitatea îi este carte de vizită, iar pregatirea sa, pe mai multe zone de interes, de la arte vizuale la istorie, de la drept la beletristică, până la relații internaționale și, nu în ultimul rând, politică, descrie o personalitate complexă. Nu ratați!”, a fost anunțul postat de TVR pe FB .

Newsweek a publicat un articol atrăgând atenția asupra odelor închinate lui Năstase, dar și asupra faptului că fostul premier este infractor.  În anul 2012, Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.

În urmă cu câteva minute, TVR a scos prezentarea omagială făcută lui Năstase după cum se vede mai jos.

TVR a primit, anul aceasta o subvenție de la buget de 389 milioane de lei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.