Turcia vrea mai multe parteneriate în domeniul apărării cu Rusia, inclusiv avioane și submarine

DE Daniel Toșa | 30.09.2021 - 15:38
Turcia vrea mai multe parteneriate în domeniul apărării cu Rusia, inclusiv avioane și submarine/FOTO: Facebook/Recep Erdogan

Turcia are în vedere mai multe parteneriate în domeniul apărării cu Rusia, inclusiv pentru avioane de luptă și submarine, a declarat președintele Recep Erdogan după discuții cu președintele Vladimir Putin, în ciuda avertismentelor SUA cu privire la sancțiuni ulterioare.

SHARE

La zborul de întoarcere spre Turcia, după discuțiile de la Soci cu Vladimir Putin, Erdogan le-a declarat reporterilor că a propus, de asemenea, să colaboreze cu Rusia la construcția a încă două centrale nucleare, iar Putin a sugerat dezvoltarea de platforme pentru lansări de rachete spațiale, a raportat radiodifuzorul NTV, potrivit Reuters.

Achiziționarea în 2019 de către Turcia a bateriilor rusești S-400 de apărare antirachetă a determinat Washingtonul să anuleze vânzarea avioanelor de luptă F-35 americane și să sancționeze industriile de apărare ale Turciei.

Citește și: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat

Când Erdogan a sugerat săptămâna trecută că Turcia va cumpăra mai multe sisteme S-400, Washington a spus că Turcia ar putea face față unor măsuri suplimentare în temeiul legislației SUA care penalizează țările care cumpără arme rusești.

În discuția cu jurnaliștii, după discuțiile de miercuri din stațiunea Soci din Marea Neagră, Erdogan nu a menționat achiziții S-400 suplimentare, dar a spus că Turcia nu va da înapoi și a subliniat alte posibile proiecte de apărare cu Rusia.

„Am avut ocazia să discutăm pe larg ce măsuri trebuie luate în producția de motoare pentru avioane, ce măsuri trebuie luate în ceea ce privește avioanele de luptă”, a spus el, adăugând că alte parteneriate ar putea include construirea de nave și submarine.

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

Rosatom din Rusia construiește o centrală nucleară în Akkuyu, în sudul Turciei, iar Erdogan a spus că a discutat cu Putin ca Rusia să colaboreze la construcția a încă două centrale nucleare.

Săptămâna trecută Erdogan a fost citat spunând la întoarcerea sa de la o vizită la New York că relațiile SUA-Turcia nu erau „sănătoase”, iar direcția lor actuală „nu este de bun augur”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.