Turc cu afaceri în România, proaspăt însurat, sapă disperat după familia sa prinsă sub dărămături

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2023 - 12:23
Turc cu afaceri în România, proaspăt însurat, sapă disperat după familia sa prinsă sub dărămături - FOTO: Profimedia - Caracter ilustrativ

Un turc stabilit în România, proaspăt însurat, care are o afacere prosperă în țara noastră își caută cu mâinile goale familia prinsă sub dărămături în Turcia. „Nimic din milioanele de euro sau orice altceva material nu mai contează pentru el”.

SHARE

Povetea cetășeanului turc, om de afaceri în România a fost relatată de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu pe pagina sa de Facebook.

„Prietenul meu, vecin, s-a dus să sape după întreagă să familie. E turc și tocmai s-a căsătorit. Se ocupă cu cometul. Aduce legume din Turcia. Și-a construit afacerea de la zero, în România. 

„Nimic din milioanele de euro sau orice altceva material nu mai contează”

Până azi avea o viață liniștită, o familie înfloritoare. Acum este în drum spre familia sa, prinsă în întregime sub dărâmături.

Nimic din milioanele de euro sau orice altceva material nu mai contează pentru el. Și-a închis telefonul pentru că nu mai are cine să-l sune și s-a dus să sape cu mâinile goale, după întreagă să famililie, frați, soție, părinți.

Citește și: Generalul Ben Hodges: „Avioanele F16 nu ajută Ucraina acum. Armele de precizie câștigă războiul”

Știu! Pentru noi este imposibilă o asemenea tragedie pentru că trăim în Grădina Maicii Domnului unde nu e nevoie de evaluarea stării blocurilor, de spitale modulare, de simulări de prim ajutor post cataclism.

„Așteptăm dezastrul cu zâmbetul pe buze?”

Suntem în Paradis, unde nici câinii nu te ating, ar fi zis și Ana acum un an. Și totuși nenorocirile astea se întâmplă în jurul meu, al tău, în jurul nostru. Oare atât de proști și orbi și resemnați am devenit. Așteptăm dezastrul cu zâmbetul pe buze?

Citește și: DOCUMENT 380 de clădiri, pericol de prăbușire în București în caz de cutremur. Se consolidează 3/an

Oare la ce "Dumnezeu" cu doctorat trebuie să ne rugăm pentru că să avem niște puncte accesibile de prim ajutor post seism. Și dacă ele există, unde Doamne sunt? Există panotaj publicitar stradal care să ne spună că avem un astfel de punc în parcarea supermarketului, în parc, lângă stăția de metrou?

Există autocolante la intrarea în bloc care să ne spună că atunci când ai sute sau mii de victime rănite ușor poți merge într-un anumit loc din apropiere, în curtea primăriei, a unei școli, a dispensarului, oriunde unde cineva te poate ajută?

Să nu ceri autorităților să facă centre de prim ajutor, să le doteze și să facă cunoscută existența lor, în locații ușor accesibile, e prostie pură. Și e prostia unui popor, nu e pe persoană fizică, deci nu e vorba despre ține. Tu poți stă liniștit, iar la un cutremur ai grijă să te resemnezi repede, că a fost voia Domnului.

În 1977 am avut noroc. Casă de pe Calea Griviței, acolo unde sunt azi peroanele 7-14, n-a picat toată imediat, dar a fost demolată după cutremur fiind improprie pentru locuit. Alții n-au fost așa de norocoși”, a scris fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu pe pagină să de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te