Tulcea, fără curent de o săptămână. Oamenii au rămas fără proviziile de iarnă din cauza ninsorilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.12.2023 - 16:35
Tulcea, fără curent de o săptămână. Oamenii au rămas fără proviziile de iarnă din cauza ninsorilor - Foto: Protv / imagine cu caracter ilustrativ

Tulcea, fără curent de o săptămână. Oamenii au rămas fără proviziile de iarnă din cauza ninsorilor. Situația este critică după ce duminica trecută, ciclonul cu aer arctic a lovit puternic partea de sud-est a României.

SHARE

Tulcea, fără curent de o săptămână. Oamenii au rămas fără proviziile de iarnă din cauza ninsorilor. Situația este critică după ce duminica trecută, ciclonul cu aer arctic a lovit puternic partea de sud-est a României. 

Tulcea, lăsată de o săptămână fără curent

Oamenii din mai multe localităţi din Tulcea nu au curent electric de o săptămână, din cauza ninsorilor puternice înregistrate duminică. Localnicii se plâng că au rămas fără provizii de iarnă pentru că acestea s-au stricat în congelatoare.

Primarul comunei Maliuc, Nicoleta Sevastian, a declarat vineri pentru AGERPRES că satele Maliuc, Gorgova şi Vulturu nu au energie electrică de la finele săptămânii trecute, iar proviziile oamenilor făcute pentru iarnă s-au stricat în congelatoare.

Citește și: 38.500 de locuințe din Buzău au rămas fără curent electric din cauza viscolului

"De ieri (joi, n.red.) se lucrează şi îi ajutăm cu mijloace proprii pentru a se deplasa în zonele afectate. Nu ne-au dat un grup electrogen, aşa încât oamenii şi-au făcut proviziile pentru iarnă şi le-au depozitat în congelatoare, acum au rămas fără ele, fiindcă s-au stricat", a afirmat primarul comunei Maliuc, Nicolaeta Sevastian.

În comuna Ceatalchioi, două gospodării din satul reşedinţă de comună şi o parte familiile care locuiesc în satul Pătlăgeanca nu au de duminică energie electrică.

"Am vorbit cu angajaţii distribuitorului de energie electrică şi am înţeles că vor veni mâine (sâmbătă, n.red.) în Pătlăgeanca unde avem familii fără curent", a menţionat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Localnicii nu au semnal nici la telefonia mobilă

Una din principalele probleme reclamate după viscolul şi ninsorile înregistrate duminică, 26 noiembrie, în judeţ a fost lipsa semnalului la telefonia mobilă.

"La următoarea şedinţă de Consiliu local, voi propune achiziţia a patru telefoane mobile pe satelit, pentru că în perioada viscolului nu am avut semnal în comuna Crişan.

Telefoanele vor fi pentru asistenţii comunitari din fiecare sat pentru a cere sprijin la 112 în cazuri de genul acesta. Dacă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are linii speciale în comune pentru alegeri, Registrul Agricol sau Evidenţa Populaţiei, ar trebui să aibă un fir special şi pentru situaţii de urgenţă.

Citește și: VIDEO Cel mai puternic viscol din noiembrie, în ultimii 30 de ani,filmat până au căzut comunicațiile

Dar, cinstit vorbind, duminică, nicio instituţie a statului nu putea să facă nimic aici", a precizat primarul comunei Crişan, Silviu Rahău.

Potrivit ultimelor date făcute publice joi după-amiază, de către distribuitorul de energie electrică, 14 localităţi din judeţul Tulcea nu aveau energie electrică, în trei dintre acestea alimentarea fiind întreruptă integral, în urma viscolului înregistrat la finele săptămânii trecute.

"Reamintim că suprafaţa mare afectată de vântul cu viteze de peste 100 kilometri pe oră şi precipitaţii, precum şi accesul dificil în zonele cu defecte din cauza ploii şi noroiului, majorează duratele de intervenţie", se specifică în comunicatul distribuitorului de energie electrică. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te